Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αναβάλλονται εκδηλώσεις στην Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα λόγω της κήρυξης του εθνικού πένθους

Αναβάλλονται εκδηλώσεις στην Ελευσίνα – ...

Οι εκθέσεις και οι εικαστικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της Ελευσίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, δεν θα λειτουργήσουν από 1 έως 3 Μαρτίου 2023

Λόγω της κήρυξης του εθνικού πένθους για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι εκθέσεις και οι εικαστικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της Ελευσίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, δεν θα λειτουργήσουν όπως έγινε γνωστό, από 1 έως 3 Μαρτίου 2023 και η δράση Μυστήριο 49 Συμπόσια, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου επίσης αναβάλλεται.

Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, με ξεχωριστές πολιτισμικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες ξεκινά ο Μάρτιος στην Ελευσίνα. Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι τέσσερις (4) εμβληματικές εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις, σύγχρονο συμπόσιο στήνεται στην πλατεία της Μάνδρας, συναυλία δημοτικής μουσικής διοργανώνεται στον αρχαιολογικό χώρο, ποιητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε παραδοσιακά καφενεία και νεανικά καφέ, ενώ μια μοναδική ακουστική εμπειρία ενός -site-specific και geo-located- ηχητικού περιπάτου είναι διαθέσιμη σε όσους επιλέξουν να περιπλανηθούν στην πόλη.

Η πλατεία της Μάνδρας μετατρέπεται σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης σε ένα μεγάλο δημόσιο τραπέζι, με ομιλίες και ιδιαίτερες συνταγές, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 49 Συμπόσια. Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας του πλούσιου πολιτισμού των γεύσεων των επιμέρους κοινοτήτων της περιοχής, μέσα από την πιο ανεπιτήδευτη και αισθαντική καθημερινή συνήθεια. Η προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου δράση, όπως προείπαμε, αναβάλλεται λόγω εθνικού πένθους.

Η βασική φωτό έχει credit: John Stathis.

Φωτο: Gerasimos Domenikos.

Φωτο: Gerasimos Domenikos.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture