Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Επιστροφή στις ρίζες για τη Burberry, επιτέλους βρετανικός «εγκέφαλος», ο Daniel Lee

Επιστροφή στις ρίζες για τη Burberry, επ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το show που αναστάτωσε το Λονδίνο διέθετε εξελιγμένα καρό, prints με αγριόπαπιες και ιππότες, ενώ αντί για trench coats είδαμε γούνες

Στροφή στην βρετανική παράδοση για τον οίκο Burberry όπως φάνηκε στο πολύκροτο και πολυσυζητημένο show στην Εβδομάδα Μόδας τιου Λονδίνου.

Ο βρετανός Daniel Lee που υπηρέτησε Chloe και Celine ενώ αναμόρφωσε εντελώς τη Bottega Veneta, εξέπληξε τους θεατές. Ναι μεν ύμνησε το British style της πατρίδας του αλλά όχι με τον αναμενόμενο τρόπο. Αντικατέστησε τις καμπαρντίνες με εντυπωσιακές οικολογικές γούνες ενώ τα μοτίβα ήταν αγγλικά, αλλά όχι τα καθιερωμένα και αναγνωρίσιμα στο label.  

O Daniel Lee αντικατέστησε τον ιταλό Riccardo Tisci δημιουγώντας προσδοκίες της επιτυχημένης εποχής του David Bailey, τότε που η Burberry ήταν κορυφαίο street trend. Θέλησε να τονώσει την πρακτική δυναμική της εταιρείας, δηλαδή να υπηρετεί το καθημερινό ντύσιμο και το look εργασίας με νεανικό «αέρα».

Με τίτλο και σλόγκαν της συλλλογής «The Winds of Change» φανέρωσε εξ αρχής τις προθέσεις του. Η πρασινοκέφαλη αγριόπαπια που απεικονίζεται στις μπλούζες, τα καρό και o Έφιππος Ιππότης του Burberry (Equestrian Knight Design,) ως logo, παρουσιάστηκαν με διαφορετικό τρόπο. Αδιάβροχα σε army -green, εκκεντρικές γαλότσες και ογκώδεις hiking boots από faux γούνα, τσάντες με λαγοπόδαρα, καρό παντελόνια και kilt φούστες, γούνινα trapper hats, utilitarian jackets και cargo παντελόνια - διακοσμημένα μάλιστα με μοτίβο τριαντάφυλλο (english rose), πανοφώρια με  φτερά, blanket coats  θύμησαν τη βρετανική εξοχή και το κάστρο Balmoral. Ακόμα και clutches- θερμοφόρες πρότεινε στην επίδειξη. Αυτό που σχολιάστηκε πολύ είναι η χρωματική παλέτα του. Δεν επένδυσε στα κλασικά μπεζ, καφέ, μαύρο αλλά σε έντονα χρώματα (μπλε, κόκκινο κ.α.) που άλλαξαν τελείως το ταρτάν!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View