Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από την Πέμπτη 23/2 το Οσκαρικό φιλμ "Τα Πνεύματα του Ινισέριν"

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από τη...

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα - Το φιλμ είναι υποψήφιο για 9 Όσκαρ, ανάμεσα τους και για Καλύτερη ταινία

Με Οσκαρική ταινία θα συνεχίσει το πρόγραμμα προβολών της η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 23/2 έως την Τετάρτη 1/3/2023.

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 23/2 έως την Τρίτη 28/2 στις 19:15 και στις 21:30 & την Τετάρτη 1/3 μόνο στις 19:15 θα προβάλλεται η υποψήφια για 9 βραβεία Όσκαρ ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Τα Πνεύματα του Ινισέριν – The Banshees of Inisherin».

Από το Πάνθεον διευκρινίζεται πως το σαββατοκύριακο 25 και 26/2 που είναι το τελευταίο του φετινού καρναβαλιού δεν θα γίνουν προβολές μιας και δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση του κόσμου στην αίθουσα.

«ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ»

Σενάριο και σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον, Κέρι Κόντον, Μπάρρυ Κιόγκαν, Πατ Σορτ.

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα / Κωμωδία.

Διανομή από την Feelgood.

Περίληψη

Η μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στον Pádraic (Colin Farrell) και τον Colm (Brendan Gleeson) διαλύεται ξαφνικά όταν ο Colm αποφασίζει και βάζει απρόσμενα τέλος. Ο έκπληκτος Pádraic, με τη βοήθεια της αδελφής του Siobhán (Kerry Condon) και του νεαρού Dominic (Barry Keoghan), προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση και αρνείται να συμφιλιωθεί με την ιδέα της απόρριψης. Όμως, αυτές οι επανειλημμένες απόπειρες εντείνουν την αρνητική στάση του φίλου του. Όταν ο απεγνωσμένος πια Colm δίνει τελεσίγραφο, η κατάσταση κλιμακώνεται με επεισοδιακό τρόπο.

Το φιλμ που είχε καλή παρουσία στα βραβεία Bafta της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας όπου και βραβεύτηκαν για τους β’ ρόλους η Κέρι Κόντον και ο Μπάρρυ Κιόγκαν, είναι υποψήφιο για 9 Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, α’ ανδρικού – Κόλιν Φάρελ, β’ ανδρικού ρόλου (Μπρένταν Γκλίσον και Μπάρρυ Κιόγκαν), β’ γυναικείου ρόλου (Κέρι Κόντον), καλύτερης μουσικής (Carter Burwell) και μοντάζ.

Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας είναι 41,3 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture