Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Συγκλονιστικός ήταν ο Κώστας Χατζής στο "Μουσικό κουτί" της ΕΡΤ1 - Την Δευτέρα 20/2 τραγουδά στην Πάτρα

Συγκλονιστικός ήταν ο Κώστας Χατζής στο ...

Στις 20.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο - Μαζί του θα είναι οι Λία Βίσση, Δανιέλα Χατζή και ο Δημήτρης Δημόπουλος

Συγκλονιστικός και συγκινητικός ήταν ο συνθέτης, μουσικός και ερμηνευτής Κώστας Χατζής στην εμφάνιση του στην εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένα Μόρφη, «Μουσικό Κουτί», στις 10 το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2023 στην ΕΡΤ1.

Μαζί με τον εξαιρετικό Κώστα Χατζή που μας συγκίνησε με την ερμηνεία του και την ευγένεια & σεμνότητα του, στο «Μουσικό κουτί» ήταν & η σπουδαία ερμηνεύτρια Λία Βίσση καθώς και η ταλαντούχα, ανερχόμενη τραγουδίστρια Δανιέλα Χατζή, που είναι κόρη του Κώστα Χατζή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Κώστας Χατζής μαζί με τη Λία Βίσση, τη Δανιέλα Χατζή και τον Πατρινό τραγουδιστή Δημήτρη Δημόπουλο θα δώσουν μία μεγάλη συναυλία στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, στις 20.30.

Ο αγαπητός Κώστας Χατζής υπόσχεται μία μεγαλειώδη συναυλία θα μας κρατήσει συντροφιά με αγαπημένα τραγούδια που άφησαν εποχή. Ο αειθαλής καλλιτέχνης θα μας θυμίσει την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, την Ελλάδα της τέχνης, των μπουάτ, του δικού του «Ρεσιτάλ» και του ρομαντισμού.

Μία όμορφη γεύση πάντως πήραν οι τηλεθεατές από το αφιέρωμα που επιφύλαξε το «Μουσικό Κουτί» στον Κώστα Χατζή.

«Χρόνια μονάχος τραγουδάω αυτά που βλέπω και πονάω…», έχει πει. Οι πλούσιες μελωδίες του Κώστα Χατζή, ο δυνατός τσιγγάνικος παλμός της κιθάρας του και αυτή η γλυκιά βραχνάδα της φωνής του έχουν χαραχτεί στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Σε συνεργασία με τη στιχουργό Σώτια Τσώτου δημιούργησε ένα εντελώς δικό του μουσικό ιδίωμα, έναν δικό του ήχο, τον ήχο του Κώστα Χατζή!

«Στο χώρο του τραγουδιού μπήκα σαν προπαγανδιστής –με την καλή έννοια–, με σκοπό να μιλάω για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθήκοντα και για να καταγγέλλω την πολιτεία με σεβασμό, και αυτό έγινε διότι όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς …», ανέφερε ο εκπληκτικός αυτός καλλιτέχνης που στο διάβα της καριέρας του συνεργάστηκε μοναδικά με την Μαρινέλλα, τραγούδια του είπε και η Χαρούλα Αλεξίου αλλά και η Ελπίδα όπως το «Χάσαμε».

Ο Κώστας Χατζής ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, πέρασε από τις μπουάτ της δεκαετίας του ’60 και του ’70 και έφτασε μέχρι σήμερα που συνεχίζει να είναι ενεργός καλλιτεχνικά. Μάλιστα στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» ακούσαμε την κόρη του Δανιέλα (Ντανιέλα) να λέει και καινούρια τραγούδια που έχει γράψει ο «μπαμπάς μου» όπως τρυφερά τον αποκάλεσε.

Ακούστηκαν τραγούδια του όπως το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», το «Όλη η ζωή είναι υπόθεση χαμόγελο» που μας συγκίνησε, φυσικά το «Από τ’ αεροπλάνο» αλλά και το αισθαντικό «Πάρε ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο» που παρολίγο θα μας εκπροσωπούσε στη Γιουροβίζιον εκεί στην αρχή των 80ς και τι κρίμα που δεν επελέγη να  πάει γιατί σίγουρα θα ξεχώριζε.

Το εμβληματικό «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» που πρωτοτραγούδησαν ο Κώστας Χατζής με τη Μαρινέλλα το 1976, γράφοντας ιστορία, το ερμήνευσε στο ‘Μουσικό κουτί» η μελωδική φωνή της Ρένας Μόρφη.

Ο Κώστας Χατζής δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχαριστήσει τόσο τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη για την ζεστή φιλοξενία όσο και τους μουσικούς του «Μουσικού Κουτιού» με τον μουσικό και ενορχηστρωτή Γιάννη Δίσκο να δείχνει συγκινημένος.

Photo credits: Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Για τη συναυλία της Πάτρας για εισιτήρια στο viva.gr

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture