Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Κώστας Χατζής βρέθηκε ξαφνικά στην Κάτω Αχαΐα για το Εντερλέζι των Ρομά

Όταν ο Κώστας Χατζής βρέθηκε ξαφνικά στη...
Μαρτάτος Tάκης

Η Αχαιή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θυμάται τον Κώστα Χατζή από τις θρυλικές του εμφανίσεις με την Μαρινέλλα στην Πλάκα, του είπε πως θέλει να διοργανώσει μία συναυλία στο μέλλον & να έρθει να τραγουδήσει

Μετά από 2 χρόνια που είχε αναβληθεί λόγω των συνθηκών της πανδημίας, διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Απριλίου 2022, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, η εορταστική εκδήλωση Εντερλέζι (Αρχή της Άνοιξης) 2022 που διοργάνωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και ο Σύλλογος «Νεολαίοι και Γυναίκες Ρομά» της Κάτω Αχαΐας «Ο Άγιος Γεώργιος».

Η έκπληξη της όμορφης εκδήλωσης που παρακολούθησε πολύς κόσμος ήταν η παρουσία του σπουδαίου τραγουδοποιού και ερμηνευτή Κώστα Χατζή, ο οποίος και ήρθε στην Κάτω Αχαΐα και τραγούδησε για πάνω από μία ώρα με τον κόσμο να τον αποθεώνει.

Στην εκδήλωση παρέστη και η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία και συζήτησε με τον Κώστα Χατζή λέγοντας του πως ήταν μεγάλη τιμή για όλους που ήρθε στη γιορτή Εντερλέζι στην Κάτω Αχαΐα.

Μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Αναγνωστοπούλου μας είπε πως πράγματι η εμφάνιση του σπουδαίου Κώστα Χατζή ήταν μία έκπληξη για όλους. «Το μάθαμε μόλις πήγαμε εκεί. Είναι ένας γλυκός και σεμνός άνθρωπος. Τραγούδησε επί μία ώρα λέγοντας πολλά παλιά τραγούδια του που όλοι έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει. Αυτό που του είπα ήταν ότι ήταν ξεχωριστή τιμή μας που ήρθε στα μέρη μας και πως τον θυμάμαι από την περίοδο στα τέλη του ’70 που τραγουδούσε με τη Μαρινέλλα στην Πλάκα στον Σκορπιό παρουσιάζοντας το περίφημο πρόγραμμα “Ρεσιτάλ”, και αφήνοντας πραγματικά εποχή. Πήγαινα συχνά και ήταν μοναδικά», ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μάλιστα είπε στον Κώστα Χατζή πως προτίθεται να διοργανώσει το επόμενο διάστημα μία μουσική εκδήλωση και να έρθει ο ίδιος να τραγουδήσει.

Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ακόμα στο thebest.gr ότι η εκδήλωση στην Κάτω Αχαΐα ξεκίνησε με το σπάσιμο του ψωμιού, ένα έθιμο των γυναικών Ρομά που έχουν και συνηθίζουν όταν μετακινούνταν από μία περιοχή σε μία άλλη.

«Η συνοικία των Ρομά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας είναι πολλά χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο και μία ανθούσα κοινότητα και μάλιστα σε μία αρκετά καλή συνύπαρξη με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Aυτό δείχνει πως όταν οι Ρομά έχουν δουλειά και τη σειρά τους, έχουν και τις ίδιες ανάγκες και φιλοδοξίες με τους υπόλοιπους ανθρώπους όπως να έχουν στο σπίτι τους, τα παιδιά τους να μορφωθούν και να εξελιχθούν κοινωνικά και οικονομικά», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου προσθέτοντας πως ο ενθουσιασμός στην εκδήλωση ήταν μεγάλος με τα μικρά παιδιά να κλέβουν την παράσταση.

Μάλιστα μετά που μαθεύτηκε η εκδήλωση καθώς και η παρουσία του Κώστα Χατζή, πολλοί εξέφρασαν το παράπονο που δεν γνώριζαν και δεν είχαν πληροφορηθεί για το εορταστικό αυτό event, το Εντερλέζι προκειμένου να πάνε.

Παρόντες ήσαν ακόμα ο βουλεύτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η  αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Δήμαρχος της Δυτ. Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς,  ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, ο πολιτευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Μαρίνος Σκανδάμης, κ.α.

Να θυμίσουμε πως ο 85χρονος σήμερα Κώστας Χατζής που κατάγεται από τη Λειβαδιά του νομού Βοιωτίας, αποτέλεσε ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό δίδυμο με την Μαρινέλλα την περίοδο της συνεργασίας τους, με την οποία συνεργάστηκαν και το 1980 στον δίσκο «Ταμ - ταμ» (Μια χαμένη Κυριακή, Πάρε ένα κοχύλι απ' το Αιγαίο, Ζητείται φίλος, Δεν θέλω γράμμα, Το γυφτάκι, κ.α.) καθώς και το 1987 με τον δίσκο «Συνάντηση» (Ιθάκη, Μας κόψαν το φως, Να 'ταν ο κόσμος μια κάλπη, Τα σ' αγαπώ σου ένα σωρό, κ.α.).

Από τα πιο όμορφα τραγούδια του είναι το «Απ' το αεροπλάνο» με τον στίχο «Όταν κοιτάς από ψηλά» ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι προ περίπου 9 ετών, ο Κώστας Χατζής και η Μαρινέλλα είχαν τραγουδήσει στις 5 Αυγοούστου 2013 στην Πολιτεία (παλαιά Σφαγεία) στην Ακτή Δυμαίων καταχειροκροτούμενοι..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις