Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Η θεαματικά λεπτή Κλόε Καρντάσιαν επιβεβαιώνει τη χρήση σεμαγλουτίδης κατά τη Daily Mail

Η θεαματικά λεπτή Κλόε Καρντάσιαν επιβεβ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με αφορμή ένα γκρι μπικίνι, η εφημερίδα κάνει λόγο για τη νέα drug δίαιτα που έχει λατρέψει το Χόλιγουντ

Στην ιστορία του Χόλιγουντ έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις stars που δεινοπάθησαν να διατηρήσουν μια σωματική φόρμα που να ανταποκρίνεται στα κριτήρια της βιομηχανίας κινηματογραφικών ειδώλων.

Από την εποχή της Ντέμπι Ρέινολντς και της Τζούντι Γκάρλαντ, ήταν γνωστές ενέσεις βιταμινών και χαπιών τόνωσης, που συνέβαλαν στα επιθυμητά κιλά. Σήμερα, είναι κοινό μυστικό, ένας νέος πολυσυζητημένος τρόπος που βοηθάει τις διασημότητες να χάνουν σε λίγες εβδομάδες δεκάδες κιλά, δηλαδή να υποκύπτουν στην πολυσυζητημένη σεμαγλουτίδη. Ο ρυθμιστής ινσουλίνης, που κέρδισε την έγκριση του FDA για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, λειτουργεί διεγείροντας την απελευθέρωση ινσουλίνης, η οποία βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνει την έξοδο της τροφής από το στομάχι, κάνοντας με τη σειρά τους τους χρήστες του φαρμάκου να αισθάνονται κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 Η Κλόε Καρντάσιαν της πασίγωστης reality φαμίλιας, η οποία με δική της εκπομπή υποσχόταν το σώμα των ονείρων τους σε διάφορους συμμετέχοντες, με σκληρή διατροφή και γυμναστική, εμφανίζεται τελευταία τόσο αλλαγμένη, και με μέση «δαχτυλίδι» ώστε όλοι θεωρούν ότι ασπάστηκε τη νέα «τρέλα». Οι τελευταίες της πόζες, με ένα γκρι μπικίνι και ανάρτηση τύπου «η ζωή είναι διαφορετική όταν δεν χρειάζεται να διορθώσεις κάθε φήμη» αποδεικνύουν κατά τη Daily Mail πως χρησιμοποίησε και αυτή τα φάρμακα Ozempic, Wegovy ή Rybelsus που βασίζονται στη σεμαγλουτίδη. Μάλιστα και οι πολυπληθείς οπαδοί των Κλόε και Κιμ στο διαδίκτυο παρατήρησαν την αφύσικη αλλαγή καλώντας τις να «βάλουν λίγο κρέας στα κόκαλά τους». Ειδικά το Ozempic κατά την εφημερίδα ακούγεται ως το χειρότερα κρυμμένο μυστικό του Χόλιγουντ για γρήγορο χάσιμο βάρους. Το σκεύασμα έχει εξελιχθεί σε πραγματική τρέλα στο TikTok όπου μάλιστα έχει φθάσει τα 285 εκατομμύρια views. Λέγεται πως η Κιμ το χρησιμοποίησε για να χωρέσει στο φόρεμα της Μονρόε για το Met Ball. Το περιοδικό Variety έγραψε πως στα πρόσφατα Emmys οι περισσότεροι που ανέβηκαν στο βάθρο είχαν πάρει Ozempic. Πρόκειται για φάρμακο που παράγει ο δανέζικος κολοσσός Novo Nordisk και η κάθε δόση κοστίζει 900 δολάρια!

Απόδοση και παρενέργειες

Όταν οι γιατροί παρατήρησαν ότι οι ασθενείς έχαναν βάρος ως παρενέργεια του φαρμάκου, η φαρμακευτική είδε την ευκαιρία, διεξάγοντας κλινικές δοκιμές σε παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα για να διαπιστώσει ότι το φάρμακό της οδηγούσε πράγματι σε απώλεια βάρους περίπου 15% της σωματικής μάζας σε λίγες εβδομάδες ή μήνες. Σύντομα ο κατασκευαστής άρχισε να διαθέτει στην αγορά μια υψηλότερη δόση σεμαγλουτίδης για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Οι ενέσεις, τις οποίες, ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι κάνουν στον εαυτό τους μία φορά την εβδομάδα, χρειάζονται συνήθως έξι έως οκτώ εβδομάδες για να προκαλέσουν σημαντική απώλεια βάρους. «Το φάρμακο είναι μια πραγματική σανίδα σωτηρίας για τους ανθρώπους, και για όσους το χρειάζονται, αυτό που τους μαθαίνει είναι να κάνουν ακριβώς αυτό που θα έπρεπε: να τρώνε συχνά και να τρώνε μικρότερες ποσότητες φαγητού προκειμένου να εξισορροπήσουν τα σάκχαρα του αίματός τους, γιατί όσο πιο ισορροπημένα σάκχαρα στο αίμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζωή μας, και όσο πιο ισορροπημένο είναι το σάκχαρό μας, τόσο λιγότερες ασθένειες θα έχουμε στη ζωή μας» δήλωσε η Κιμ Σαπίρα, διαιτολόγος και διατροφολόγος διασημοτήτων, η οποία ασκεί το επάγγελμα στο Λος Άντζελες εδώ και 25 χρόνια και βλέπει 50 πελάτες κάθε εβδομάδα.

Οι παρενέργειες είναι συνήθως ναυτία, πονοκέφαλος και κούραση. Η ζήτηση όμως έχει κατακλύσει τα φαρμακεία και δυσκολεύει τους ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται να πάρουν το φάρμακό τους εγκαίρως. Όπως έγραψε ο Άντι Κοέν του Bravo στο Twitter νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο, «Όλοι εμφανίζονται ξαφνικά 25 κιλά ελαφρύτεροι. Τι θα συμβεί όταν σταματήσουν να το παίρνουν;»

Η Σαπίρα δήλωσε πάντως ότι όσοι δεν έχουν συνεργαστεί με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή δεν έχουν κάνει πραγματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής παράλληλα με τη λήψη των ενέσεων είναι πιθανό να ξαναπάρουν το βάρος που έχασαν.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View