Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Έφυγε από τη ζωή ο Burt Bacharach, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες όλων των εποχών

Έφυγε από τη ζωή ο Burt Bacharach, ένας ...

Σε ηλικία 94 ετών

Πέθανε ο πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός δίσκων Burt Bacharach σε ηλικία 94 ετών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του σπουδαίου δημιουργού, Tina Brausam, πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια.

Μαζί με τον στιχουργό Hal David είχε γράψει αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, εξαιρετικά τραγούδια, που έχουν μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Βασική τραγουδίστρια, που πρωτοερμήνευσε πολλές από τις επιτυχίες του είναι η Dionne Warwick, αλλά είναι δεκάδες και οι άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες που είπαν τα τραγούδια τους, από τους Beatles, τον Tom Jones, την Aretha Franklin, μέχρι την Barbara Streisand και τον Frank Sinatra. Συνολικά οι τραγουδιστές που έχουν ηχογραφήσει από ένα τουλάχιστον τραγούδι του Bacharach, ξεπερνούν σε αριθμό τους χίλιους.

Η μουσική του pop, easy listening, με πολλά στοιχεία cool jazz και bossa nova, έγινε soul, έγινε και rock, έμεινε χαραγμένη στις μνήμες κοινού και καλλιτεχνών. Κέρδισε μία μεγάλη σειρά βραβείων, διακρίσεων, χρυσών και πλατινένιων δίσκων. Ανάμεσά τους 6 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Oscar.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture