Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: Κραυγή αγωνίας για 14 ψυχικά ασθενείς- εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά

ΠΓΝΠ: Κραυγή αγωνίας για 14 ψυχικά ασθεν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εργάζονται εδώ και 11 χρόνια στον καθαρισμό του νοσοκομειακού ιματισμού

Να χάσουν την εργασία τους κινδυνεύουν 14 άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία με τη στήριξη του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο Ρίιου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  ψυχίατρος Στέφσνος Κούλης ο οποίος είναι διευθυντής του Κέντρου, «αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται εκεί εδώ και 11 χρόνια μέσω του κοινωνικού συνεταιρισμού που έχει δημιουργήσει το κέντρο ψυχικής υγιεινής που δημιουργεί και θέσεις εργασίας για παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα.

Είναι 14 παιδιά που ασχολούνται με τον καθαρισμό του νοσοκομειακού ιματισμού και δουλεύουν στα πλυντήρια. Μετά από εισήγηση κάποιων πάρθηκε η απόφαση να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός με αποτέλεσμα να συμμετέχουν ιδιώτες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερες οικονομικές.

 Δεν υπάρχει τίποτα άλλο γι’ αυτά τα παιδιά αν όντως φύγουν από τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή για να βρουν απασχόληση, περιμένουν να βρουν δουλειές.

Ο διαγωνισμός δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ μετά το θόρυβο ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι θα επανεξετάσει το θέμα».

Το ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί επιβεβαίωσε στο thebest.gr και ο διοικητής του νοσοκομείου του Ρίου και ξεκαθάρισε ότι από τον διαγωνισμό δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ).

Το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην Πάτρα που βρίσκεται στην πλατεία Παπανδρέου και  παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Διαφέρει από το κέντρο ψυχικής υγείας που είναι στο νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας  όπου παρακολουθούνται ασθενείς μετά τη νοσηλεία. Το Κέντρο ψυχικής υγείας ασχολείται με την αποκατάσταση των ασθενών ενώ διαθέτει και εξωτερικά ιατρεία.

Όπως επισημάνει και στο παρελθόν μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Κούλης, «δίνεται σημασία στην επανένταξη των ατόμων είτε μέσω του κέντρου ημέρας όπου γίνονται θεραπευτικές εργασίες είτε μέσω της επαγγελματικής αποκατάστασης. Προσπαθούμε λοιπόν να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να σταθούν μέσα στην κοινωνία. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας γι αυτούς. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 55 εργαζόμενοι για τους οποίους δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας και τους υποστηρίζουμε. Για παράδειγμα στην καθαριότητα του Καραμανδανείου εργάζονται 12 άτομα ενώ και τα τηλεφωνικά ραντεβού στο νοσοκομείο κλείνονται από άτομα που υποστηρίζουμε».

Να σημειώσουμε ότι ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών παράρτημα Πάτρας, της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, και του Κέντρου Ψυχικής υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” δημιουργήθηκε ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνη «Φάρος» με σκοπό ακριβώς  την κοινωνική ενσωμάτωση και την  επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ώστε να συμβάλλει κατά το δυνατόν οικονομική τους επάρκεια και στην αποκατάσταση τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις