Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατάληψη στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»- Στα "κάγκελα" για τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών

φωτό από fb Vasilis Kokkalis

φωτό από fb Vasilis Kokkalis

Τι λέει η Ασημίνα Χριστοπούλου, σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

 Κατάληψη και στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας "Απόλλων" στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών.

Στα «κάγκελα» παραμένουν καλλιτέχνες και σπουδαστές Δραματικών και άλλων Καλλιτεχνικών Σχολών , οι σπουδές των οποίων με το ΠΔ 85 υποβαθμίζονται όπως αναφέρουν, στο επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου.

Στην Πάτρα σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας η οποία τελεί υπό κατάληψη, κατέλαβαν το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας «Απόλλων».

 

 «Υποτιμούνται τα επαγγέλματα των  καλλιτεχνών…Θα γεμίζουμε τα θέατρα με τι φωνές και τους αγώνες μας…Δεν σταματάμε και δεν υποχωρούμε…

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας κλείνει η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου Είμαστε σε μια ιστορική στιγμή … σας θέλουμε δίπλα μας…» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κάμερα του thebest.gr Ασημίνα Χριστοπούλου, σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Χθες μάλιστα παραιτήθηκε σύσσωμη η καθηγητική ομάδα του Εθνικού Θεάτρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσοντολόγιο όπως δια μορφώθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.
Την κίνηση αυτή είχαν προαναγγείλει οι 40 καθηγητές, καθώς μετά το πέρας της σημερινής (χθεσινής) ημέρας χάνεται οριστικά το σπουδαστικό έτος για την υπο κατάληψη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σπουδαστές κρατικών, ημικρατικών και ιδιωτικών δραματικών σχολών προχώρησαν σε κατάληψη της σκηνής Rex επί της Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα όλο το Εθνικό θέατρο να τελεί υπό κατάληψη, καθώς το συντονιστικό τους έχει καταλάβει από το Σάββατο και το κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου.

φωτό από fb Vasilis Kokkalis

φωτό από fb Vasilis Kokkalis

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις