Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ «Close» από το Βέλγιο από 16/2 στις Ελληνικές αίθουσες

Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ «Close» από τ...

Σε διανομή της Ama Films - Η σκηνοθεσία είναι του Λούκας Ντοντ

Η κοινωνική ταινία με τίτλο «Close» από το Βέλγιο σε σκηνοθεσία του Λούκας Ντοντ που έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και είναι υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας (ξενόγλωσσης), θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φιλμ τιμήθηκε και με το Μέγα Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών 2022 και έλαβε 4 υποψηφιότητες στα Ευρωπαϊκά βραβεία 2022 (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και ανδρικής ερμηνείας).

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης που συγκίνησε και έκλεψε καρδιές τόσο στις Κάννες και σε όποιο άλλο Φεστιβάλ προβλήθηκε.

Από τις 16/2 ξεκινά να προβάλλεται σε διανομή της Ama Films, στο σινε-ΑΣΤΥ στην Αθήνα, οδός Κοραή 4 και στο Δαναό 1 στη Λ. Κηφισίας 109 καθώς και στο σινε Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχομένως τις επόμενες εβδομάδες να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Δύο 13χρονα αγόρια, ο Ρεμί και Λεό περνούν το καλοκαίρι τους παίζοντας και βοηθώντας τους γονείς του Λεο στις αγροτικές εργασίες. Κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί, αλλά στην αρχή της σχολικής χρονιάς η φιλία τους διακόπτεται εξαιτίας ενός βίαιου γεγονότος. Για να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Λεό στρέφεται στη μητέρα του φίλου του, γυρεύοντας απαντήσεις σε ερωτήματα μεγαλύτερα από την ηλικία του.

Ο Λούκας Ντοντ επιδεικνύει έξοχη χρήση του φωτός, του χρώματος και του κινηματογραφικού ρυθμού, και υπογράφει ένα εύθραυστο δράμα συνταρακτικής έντασης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture