Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Νέα παραίτηση της ψυχολόγου

Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Νέα παρα...

Επαναπροκηρύσσονται οι δυο θέσεις αναισθησιολόγων

Κατά το ήμισυ φαίνεται πως επιλύεται το πολυσυζητημένο έλλειμμα σε αναισθησιολόγους στο ΚαραμανδάνειοΝοσοκομείο Παίδων.

Ειδικότερα εκ των τεσσάρων προκηρυχθεισών θέσεων για τις δύο θέσεις Διευθυντών ΕΣΥ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και οι θέσεις καλύφθησαν, πλην όμως, για τις άλλες δυο θέσεις Επιμελητών Α’ του ΕΣΥ δεν εκφράστηκε ενδιαφέρον και κηρύχθηκαν άγονες.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Γνώμη» με τον ασκούντα χρέη Διοικητή του Καραμανδανείου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστή Ορθοπεδικής Γ. Τάγαρη, υπέβαλε ερωτήματα σε σχέση με το πότε θα αναλάβουν υπηρεσία οι δυο αναισθησιολόγοι, αν και πότε θα επαναπροκηρυχθούν οι άγονες θέσεις, και αν γνωρίζει πότε θα καλυφθεί η θέση του Διοικητή του Καραμανδανείου.

Ο κ. Τάγαρης επιβεβαίωσε ότι πρέπει άμεσα να καλυφθεί το έλλειμμα των αναισθησιολόγων διευκρινίζοντας: «Οι δυο που καλύφθησαν οδεύουν προς ΦΕΚ οπότε σύντομα θα έχουμε δυο αναισθησιολόγους στο Καραμανδάνειο και αυτό είναι προφανώς θετικό. Όσον αφορά τις άγονες θέσεις άμεσα θα συγκληθεί Δ.Σ. ώστε να συζητηθεί το θέμα επικαιροποίησης των θέσεων και ενημέρωσης της 6ης ΥΠΕ για  άμεση επαναπροκήρυξη των συγκεκριμένων άγονων θέσεων. Το πότε θα επαναπροκηρυχθούν δεν το γνωρίζω είναι θέμα υπουργικής απόφασης. Το βέβαιον είναι πως υπάρχει αναγκαιότητα αναισθησιολόγων και χρήζει άμεσης επίλυσης» . Όσον αφορά το θέμα της κενής έως τώρα θέσης Διοικητή του Καραμανδανείου, ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι θέμα κεντρικών αποφάσεων και ότι ο ίδιος ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα Διοικητή έως ότου πληρωθεί η θέση.

 

Μετά την γνωστή υπόθεση υποβολής παραίτησης της παιδοψυχίατρου λόγω μη εγκρίσεως αδείας της, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγινε και νέα υποβολή παραίτησης της ψυχολόγου της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου. Ο εκτελών χρέη Διευθυντή και επιστημονικού υπευθύνου της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Καθηγητή Ψυχιατρικής, Φίλιππος Γουρζής, απάντησε σε ερωτήματά αν εμμένει στην παραίτησή της η παιδοψυχίατρος, αν ευσταθεί η πληροφορία της νέας παραίτησης και αν προτίθεται με την κένωση δύο θέσεων να εισηγηθεί προκήρυξη νέων θέσεων.

«Πρωτίστως οφείλω να επισημάνω ότι η Κλινική λειτουργεί άψογα χάριν της υψηλής ευθύνης του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή η Κλινική που είναι η 2η στην Ελλάδα σε αριθμό κλινών είναι πλήρης και δεχόμαστε παιδιά από όλες της περιφέρειες της χώρας. Όσον αφορά την παραίτηση της παιδοψυχίατρου από ότι γνωρίζω δεν την έχει ανακαλέσει. Αν η ψυχολόγος, η οποία είναι ικανότατή και προσφέρει έργο, παραιτηθεί έχουμε την δυνατότητα να μην δημιουργηθεί κενό εις βάρος της κλινικής».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο Καθηγητής Γουρζής, αν κριθεί ότι υπάρχει έλλειμμα που προκαλεί δυστοκία και παρίσταται ανάγκη «θα εισηγηθώ προκήρυξη νέων θέσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις