Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Μαγνήτης» ο διάσημος guru των μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Τζάκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

«Μαγνήτης» ο διάσημος guru των μεταμοσχε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση ιατρικού ενδιαφέροντος του Inner Wheel Πατρών Βορρά -Ρίου, εκεί και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Με ιδιαίτερη απήχηση και παρουσία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του διακεκριμένου παγκοσμίως επιστήμονα Ανδρέα Τζάκη με θέμα «Μεταμόσχευση μήτρας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το περασμένο σαββατόβραδο. Ο επιφανής καλεσμένος του δραστήριου σωματείου Inner Wheel Πατρών Βορρά- Ρίου είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με τεράστια πορεία στον τομέα των μεταμοσχεύσεων στην Αμερική. Η ομιλία του προσέλκυσε εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της Πάτρας, των τοπικών αρχών, μέλη του Inner Wheel κ.α. Επί της υποδοχής ήταν η πρόεδρος του σωματείου Μαρία Ασημακοπούλου και κυρίες της διοίκησης. Ηταν μια βραδιά αφιερωμένη στα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής, γεμάτη ελπίδα για το αύριο.

 

Ο Ανδρέας Τζάκης θεωρείται ένας διεθνούς φήμης guru των μεταμοσχεύσεων. Από το 1985 έως το 2019 υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες και εξελέγη Καθηγητής και Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Πίτσμπουργκ, του Μαϊάμι, του Κλήβελαντ, της Πενσυλβανία, της Φλόριντα και του Οχάιο. Το 1999 έλαβε το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε το κλινικό του έργο τον Ιανουάριο του 2019 και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ερευνητική του εργασία, έχοντας εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από πτωματικό δότη. Είναι ο ιδρυτικός διευθυντής του “Miami Transplant Institute”, ενώ το πρόγραμμα στο Νοσοκομείο Jackson Memorial εκεί έγινε παγκοσμίως γνωστό για τις πρότυπες χειρουργικές τεχνικές του, όπως η μεταμόσχευση του κοιλιακού τοιχώματος, οι αναμεταμοσχεύσεις του εντέρου, η αντιμετώπιση ασθενών με θρόμβωση της  πυλαίας φλέβας κ.α. Το 2001 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Ελλάδα. Εχει τιμηθεί με τον τίτλο «Άρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ήταν ο πρώτος κάτοχος της έδρας, που φέρει το όνομά του, “Τzakis chair of Transplantation” στην Ιατρική σχολή του Μαϊάμι στη Φλόριντα, η οποία δημιουργήθηκε προς τιμήν του. Έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness δύο φορές το 2000.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View