Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ιστορικός τελικός στο Australian Open

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ιστορικός τελικός...

Με φόντο την κορυφή στην ATP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να γράψει… ιστορία στο Australian Open και να ανέβει στην κορυφή της ATP, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον μύθο του, έναν χρόνο μετά την εκδίωξή του από την Αυστραλία, λόγω της άρνησής του, να εμβολιαστεί. Τεράστια “μάχη” στον τελικό του πρώτου Grand Slam της σεζόν (10:30, Eurosport 1).

 Τσιτσιπάς καΙ Τζόκοβιτς θα διασταυρώσουν για 13η φορά τις… ρακέτες τους στον τελικό του Australian Open, με τον νικητή της αναμέτρησης της «Rod Laver Arena» να στέφεται πρωταθλητής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς και τη Δευτέρα (30.01) να σκαρφαλώνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

 Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η δεύτερη των δυο μεγάλων αθλητών σε τελικό Grand Slam, μετά την επική ανατροπή του Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros 2021 (αναδείχθηκε νικητής, επιστρέφοντας από το 0-2 σετ).

Ο 35χρονος κορυφαίος τενίστας από το Βελιγράδι κυριαρχεί στην… κόντρα του με τον Τσιτσιπά, μετρώντας 10 νίκες και μόλις δύο ήττες, η δεύτερη εκ των οποίων στο Masters της Σαγκάης το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στον 132ο τελικό της καριέρας του (92-39 ρεκόρ) και 32ο σε Grand Slam (21-10), διεκδικώντας τον 22ο Major τίτλο του (θα ισοφαρίσει τον Ράφα Ναδάλ). Παράλληλα, αυτός είναι ο 10ος τελικός του Νόλε στη Μελβούρνη, έχοντας θριαμβεύσει στους προηγούμενους εννιά.

Να αναφέρουμε ότι όπως ο Ναδάλ στο Roland Garros, έτσι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό της Μελβούρνης, όπου κατέχει το ρεκόρ των εννέα τίτλων.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει στον 25ο τελικό του (9-15) και δεύτερο σε Grand Slam, έχοντας για μεγάλο στόχο την ιστορική πρώτη κατάκτηση ενός major τουρνουά. Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο Έλληνας πρωταθλητής, σε ηλικία 24 ετών και πέντε μηνών, έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ του Αustralian Open, τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο νικητής του Australian Open, πλην του τίτλου και του Νο1 της ATP Rankings, θα φύγει πλουσιότερος κατά 2.1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο νικητής του τελικού θα «εκθρονίσει» τον νεαρό Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ από το Νο 1 του κόσμου. Για τον Τζόκοβιτς, θα είναι μια επιστροφή στην κορυφή μετά από ένα «αρνητικό» 2022, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Νόλε» κατέχει το ρεκόρ για τον αριθμό των εβδομάδων που πέρασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (373) και τον αριθμό των σεζόν που τον βρήκαν επικεφαλής στο τέλος τους (7).

«Ημουν Νο 1 στον κόσμο στην κατηγορία των juniors και τώρα θέλω, να γίνω και στους επαγγελματίες» έχει δηλώσει από μεριάς του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports