Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρακολουθήσεις - Τσίπρας μετά την επιστολή Ράμμου: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών οφείλει να παραιτηθεί

Παρακολουθήσεις - Τσίπρας μετά την επιστ...

Τι επεσήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε πριν από λίγο και μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό για την κατάφωρη όπως είπε παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό δίκτυο και εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό.

Ολόκληρη η δήλωση

Επισκέφτηκα την ΠτΔ προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφορη παραβίαση του Κράτους Δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων.

 Πλέον μιλάμε με αποδείξεις, τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Και δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Η ΕΥΠ την εποπτεία της οποία έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια, και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα την κ. Βλάχου, παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου: Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες στη Βουλή. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν στον τόπο μας.

Τσίπρας σε Σακελλαροπούλου για παρακολουθήσεις: Το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του
 

 Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση».

 «Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών» συνέχισε η κ. Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:

 «Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία. Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις