Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στην ΑΔAE: «Το φως της Δημοκρατίας νίκησε για άλλη μία φορά το σκοτάδι»

Τσίπρας στην ΑΔAE: «Το φως της Δημοκρατί...

Η δήλωσή του

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο.

Ραγδαίες όσο και καταλυτικές εξελίξεις αναμένονται μετά την σημερινή αιφνίδια επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ. Τόσο η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο όσο και το γεγονός ότι φεύγοντας κρατούσε έναν φάκελο που δεν είχε κατά την είσοδό του δείχνουν με σαφήνεια πως στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τεκμήρια για τις παρακολουθήσεις που διενήργησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Τα στοιχεία που –όπως όλα δείχνουν- έχει στην κατοχή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται από τις έρευνες που διενήργησε η ΑΔΑΕ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στις εταιρίας τηλεφωνίας Vodafone, Cosmote και Wind. Εξετάζοντας τα αρχεία που είναι υποχρεωμένες να διατηρούν οι εταιρίες με τα αιτήματα επισυνδέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα «το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» φαίνεται να επιβεβαιώνει τα περί παρακολουθήσεων 6 προσώπων ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας υπουργός, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται με τα εξοπλιστικά (πιθανότατα και ο Α/ΓΕΕΘΑ), ένας σύμβουλος θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας που έχει απομακρυνθεί, ενώ υπάρχει φημολογία ότι στην σχετική λίστα υπάρχει και το όνομα ενός δημοσιογράφου.

Προφανώς, στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Χρήστο Ράμμο, η οποία πραγματοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα (ακόμη και) στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ο πρόεδρος έλαβε την ενημέρωση που …αρνήθηκε να έχει το κοινοβούλιο τις προηγούμενες ημέρες.

Τότε δηλαδή που ο Χρήστος Ράμμος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αλλά και την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας σχετικά με την διαθεσιμότητά του να παράσχει πληροφόρηση για «ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής». Και μόνον από την πρωτοβουλία του προέδρου της ΑΔΑΕ πρόκύπτει το αυτονόητο συμπέρασμα ότι μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν η αρχή έχει στα χέρια της νέα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις προσώπων, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ζητείτο ακρόαση από το κοινοβούλιο.

Μετά την – πιθανολογούμενη – απόδοση των στοιχείων αυτών στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και μεγάλη πολιτική σημασία η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες του θεσμού της προεδρίας είναι συνταγματικά περιορισμένες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνομιλία ανάμεσα στους δύο αυτούς θεσμικούς παράγοντες. Επίσης ερώτημα πλέον αποτελεί το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη ανάρτησή του έχει επισημάνει ότι «το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» αναφερόμενος στις υποκλοπές, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν τονίσει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο για την διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών.

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις