Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βασιλεία Καμάρα- Σταύρος Μαρίνος: Οι Πατρινοί που δημιούργησαν τους pet owners!

Βασιλεία Καμάρα- Σταύρος Μαρίνος: Οι Πατ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιος είναι ο στόχος τους

Μία επαγγελματική ιστοσελίδα, το pet-in.gr  η οποία απευθύνεται κατά βάση σε όσους έχουν Κατοικίδια ζώα και στο σύνολο των μελών του δικτύου γύρω απ’ τα ζώα δημιούργησαν δύο Πατρινοί, η Βασιλεία Καμάρα και ο Σταύρος Μαρίνος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Βασιλεία Καμάρα, «η δημιουργία του pet-in.gr γεννήθηκε ως ιδέα το περασμένο καλοκαίρι. Μαζί με τον Σταύρο Μαρίνο, μετά από πολλές συζητήσεις και μεγάλη αναζήτηση για το συμβαίνει στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική στο χώρο της ενημέρωσης των pet owners, των ιδιοκτητών κατοικίδιων, χτίσαμε τις πρώτες «γραμμές» μιας ενημερωτικής πύλης που θεωρούμε ότι σήμερα είναι η πληρέστερη και η εγκυρότερη στο χώρο της, σ’ όλη την Ελλάδα». 

Όπως αναφέρει, «στο χώρο των μέσων ενημέρωσης έχω μια διαδρομή και εμπειρία 18 ετών. Ωστόσο, τα τελευταία 4 χρόνια, εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων, αποσύρθηκα. Αυτό μού έδωσε το χρόνο, τη δυνατότητα αλλά και την απόσταση να σκεφτώ τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να συνδέσω την αγάπη μου για τα ζώα με την επαγγελματική εμπειρία μου». 

Η ιστοσελίδα απευθύνεται κατά βάση στους pet owners αλλά και στο σύνολο των μελών του δικτύου γύρω απ’ τα ζώα.

Πώς υλοποιήθηκε η ιδέα;

Με την παρότρυνση του Σταύρου Μαρίνου, ξεκινήσαμε μαζί το pet-in.gr.  στο οποίο συνδράμουν και άλλοι συνεργάτες, ενώ το όλο εγχείρημα δεν θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν υπήρχε η αποφασιστική συμβολή και βοήθεια του φίλου μας Βασίλη Κολοκυθά. Το pet-in.gr είναι κατ’ αρχάς μια επαγγελματική ιστοσελίδα. Απευθύνεται κατά βάση στους pet owners αλλά και στο σύνολο των μελών του δικτύου γύρω απ’ τα ζώα. Δηλαδή, τους κτηνίατρους, τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές της Κτηνιατρικής, τις φιλοζωικές οργανώσεις, στους ιδιοκτήτες των pet shops και ασφαλώς σ’ όσους αναφέρονται ως μέρη της Πολιτείας, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, κάθε οργανισμό και φορέα που έχει ρόλο και ευθύνη στην προστασία, φροντίδα και περίθαλψη των ζώων. Αυτό που κάνουμε είναι απλό. Με μια φράση θα μπορούσε να ειπωθεί ως μια ολοκληρωμένη δημοσιογραφική προσπάθεια ώστε ψύχραιμα, υπεύθυνα και έγκυρα να προσεγγίζεται κάθε είδηση που αναφέρεται στα ζώα. Ειδήσεις δηλαδή που θα μιλούν για τα κατοικίδια αλλά και που θα είναι – ας μου επιτραπεί η έκφραση-  «η φωνή τους». 

Αυτός, άλλωστε, είναι και στόχος. Μία επαγγελματική ενημερωτική ιστοσελίδα στην οποία θα φιλοξενούνται όλα τα θέματα, απ’ την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για τους τετράποδους φίλους μας.  Κάπως έτσι η ιδέα έγινε πράξη. Και δημιουργήσαμε το pet-in.gr παρέα με τον Σταύρο Μαρίνο, που εκτός όλων των άλλων, «ντύνει» με την φωνή του τα podcast των άρθρων. 

 Υπάρχει κάποιος πιο ειδικός στόχος;

Το pet-in.gr μετρά κάτι παραπάνω από ένα μήνα λειτουργίας. Κάτι που προσπαθούμε ν’ αναδείξουμε και το οποίο, ειδησεογραφικά, θα γίνει εντονότερο το επόμενο διάστημα είναι τα σημαντικά κενά που υπάρχουν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) τόσο σε ό,τι αφορά μηχανισμούς άμεσης περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων όσο και ζητήματα που αφορούν στην απολύτως αναγκαία ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας. 

Απ’ την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα δυναμικό και εν πολλοίς «αθέατο», υπό την έννοια ότι δεν αναζητά προβολή και δημοσιότητα, σώμα εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων. Τα μέλη των οποίων αφήνουν τα πάντα πίσω τους για να τρέξουν είτε σε διασώσεις, είτε για στειρώσεις, είτε για να περιθάλψουν ένα αδέσποτο ή ένα κακοποιημένο ζώο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να στηριχθούν, ειδικά στην Ελλάδα που έως πρότινος ιεραρχούσε πολύ χαμηλά κάθε ζήτημα που αναφερόταν στη ζωοφιλία.  

Eίναι αξιοσημείωτη κι η προσπάθεια που γίνεται για να αλλάξει η νοοτροπία προς τα ζώα, κυρίως μ’ έμφαση στη νέα γενιά.

Τι είναι αυτό που έχετε μάθει και ίσως σας έχει θυμώσει μέσα από την ενασχόληση σας με το pet-in;

Αυτό που προσωπικά μου προκαλεί δυσφορία είναι να βλέπω αβοήθητα ζώα (σκύλους και γάτες) κακοποιημένα, χτυπημένα, να ζουν σε άθλιες συνθήκες ή τσουβαλιασμένα σε σάκους ή κούτες. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη μ’ έναν διασώστη εθελοντή απ’ τη Ρόδο, μου είπε πως μέσα σε μία μέρα είχε διασώσει 51 κουτάβια από κάδους απορριμμάτων.

Εικόνες και περιγραφές σαν αυτή δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν θυμό. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτη κι η προσπάθεια που γίνεται για να αλλάξει η νοοτροπία προς τα ζώα, κυρίως μ’ έμφαση στη νέα γενιά. Γίνονται ήδη, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, δράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία με σκοπό την σωστή εκπαίδευση των παιδιών ως προς την φροντίδα και την ενσυναίσθηση για όλα τα πλάσματα της γης.

 Υπάρχει κάτι που σας κάνει να αισιοδοξείτε για το μέλλον;

 Προσωπικά αυτό μου δίνει ελπίδα ότι η κουλτούρα αλλάζει. Και ίσως κι εμείς μέσα από το pet-in.gr να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight