Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Είδαμε το Avatar: The Way of Water, φορέσαμε τα 3D γυαλιά μας και καταλάβαμε γιατί η ταινία σπάει ταμεία

Είδαμε το Avatar: The Way of Water, φορέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δεν έχει κάνει τυχαία πάνω από 1,5 δις εισπράξεις εως σήμερα

Πήγαμε και είδαμε το Avatar: The Way of Water το οποίο έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις το 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο Box Office. Ξεπέρασε και το Top Gun: Maverick, την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία για το 2022. Φορέσαμε τα 3D γυαλιά μας και αμέσως καταλάβαμε γιατί η νέα ταινία του James Cameron κάνει αυτές τις υψηλές πτήσεις! 

Το σενάριο μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει αν και πραγματεύεται την πάγια και διαπιστωμένα εμπορική αξία του δεσίματος της οικογένειας, της προστασίας των μελών της και της ζωής σε ένα αρμονικό περιβάλλον, το οποίο ωστόσο μοιραία κάποιοι πάντα έρχονται να διαταράξουν. Στο Avatar 2, εμείς είμαστε οι κακοί. Οι άνθρωποι και πιο συγκεκριμένα του ουρανού, όπως τους αντιλαμβάνονται οι φυλές του πλανήτη Πανδώρα. 

Το πρώτο Avatar όταν κυκλοφόρησε το 2009 προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό.  Την εποχή εκείνη απευθυνόταν σε διαφορετικές ηλικίες. Σήμερα, ο James Cameron συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει. Το Avatar 2, σε κάποια σημεία θα σας θυμίσει το Predator, τα Jaws, τον Τιτανικό ακόμη και το Αποκάλυψη Τώρα.

Η ταινία Avatar: The Way of Water

Η τεχνολογία του 3D στην βιομηχανία του θεάματος γίνεται με την χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας κινηματογράφησης, που καταγράφει δύο διαφορετικές εικόνες ταυτόχρονα, μιμούμενη τα μάτια μας, και προβάλλει κάθε στιγμή μία σε κάθε μάτι μας, δίνοντας έτσι στερεοσκοπική όραση στον θεατή. Το αποτέλεσμα τελειοποιείται με την χρήση των ειδικών γυαλιών, για να αποδίδεται η αίσθηση του εικονικού βάθους. Οι ειδικές κάμερες και το λογισμικό απεικόνισης real time που χρησιμοποιήθηκαν, προσδίδουν στα οπτικά εφε CGI ανθρώπινες εκφράσεις και κινήσεις που θα πείσουν και τον πιο δύσκολο θεατή.

Συμπερασματικά, το Avatar: The Way of Water αξίζει και τον χρόνο (3 ώρες ταινία - χωρίς διάλειμμα) και τα χρήματα, αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πρέπει να το δείτε στην 3D εκδοχή του. Μόνο εκεί θα καταλάβετε την ομορφιά του. Ένας χορός γραφικών τα οποία προέκυψαν από αληθινές κινήσεις των πρωταγωνιστών ενώ η χρήση τρισδιάστατης απεικόνισης απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι στιγμές που η εικόνα έρχεται τόσο κοντά σας, πλημμυρίζει το σινεμά, ενώ το βάθος πεδίου είναι συγκλονιστικό. 

H απίστευτη τεχνολογία πίσω από την ταινία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture