Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες ουκρανικές δημιουργίες για τη στήριξη των προσφύγων

Πάτρα: Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο ...

Το διοργάνωσε ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής φιλίας Πάτρας "PALYANYTSYA" στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής φιλίας Πάτρας "PALYANYTSYA" με επιτυχία διοργάνωσε ένα γιορτινό Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες ουκρανικές δημιουργίες, δώρα για μικρούς και μεγάλους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας με στόχο να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Πάτρα. Τα έσοδα από το παζάρι θα στηρίξουν οικογένειες που έρχονται προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής.

Κατά τη διάρκεια του παζαριού οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε δημιουργικές δράσεις και απόλαυσαν ψυχαγωγικές. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν.

Εργαστήρι για 60 παιδιά προσχολικής ηλικίας με την Co2gether και το Μαγικό Παλάτι,  δράση για παιδιά ‘‘Το δένδρο των ευχών’’ με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), παράρτημα Δυτικής Ελλάδας, ανταλλαγή δώρων και δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ανθολόγιο, η χορωδία της Κοινο_Τοπίας με μαέστρο τη Λίνα Γερονίκου και πιανίστρια την Ο. Fedko σκόρπισαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η σοπράνο Λένα Σουρμελή και ο τενόρος Νίκος Παπακώστας με συνοδεία στο πιάνο την Olena Fedko παρουσίασαν ουκρανικές μελωδίες αλλά και ένα ευρύ μουσικό πρόγραμμα, τέλος, ένα ουκρανικό έθιμο «Η αράχνη των Χριστουγέννων» έγινε Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το ΟροΠαίδιο.

Το ΙΕΚ Δέλτα προσέφερε λαχταριστή ζεστή σοκολάτα και γλυκίσματα στους συμμετέχοντες, η Κίνηση Πρόταση και το Κοινοτικόν βιβλία και η Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων & μεταναστών χειροποίητα αξεσουάρ.

Το παζάρι πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των: Co2gether, Κοινο_Τοπία, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), ΟροΠαίδιο, Μαγικό Παλάτι, ΙΕΚ Δέλτα 360Ο, Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, ΚΔΑΠ Ανθολόγιο, Κίνηση Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής, Κοινοτικόν.

Απευθύνονται ευχαριστίες σε όλες τις οργανώσεις για την αλληλεγγύη τους και τους συμπολίτες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, ιδιαίτερα δε τους μουσικούς Λένα Σουρμελή, Νίκο Παπακώστα και Olena Fedko που μας ταξίδεψαν με τα υπέροχα άσματά τους.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τις οργανώσεις PALYANYTSYA ή  Co2gether για κάθε παροχή βοήθειας σε είδος και οικονομική στήριξη στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture