Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με το Time, το φιλμ «Aftersun» της Σάρλοτ Γουέλς

Στις 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφω...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία ήδη προβάλλεται από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 στην χώρα μας

Από την εταιρεία διανομής Weirdwave, βγήκε στις Αθηναϊκές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2022, η πολυαναμενόμενη ταινία «Aftersun» της Σάρλοτ Γουέλς που έχει αγαπηθεί από τους κριτικούς και ήδη φιγουράρει στις λίστες των 10 καλύτερων ταινιών του 2022 όπως για παράδειγμα του περιοδικού Time & μάλιστα πολύ ψηλά στη 2η θέση μετά το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. To περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για ένα από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών που σε αφήνει ανοχύρωτο!

Πρόκειται όπως διαβάσαμε για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σκωτσέζας δημιουργού Σάρλοτ Γουελς που μάλιστα ξεχώρισε όταν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Όπως έγραψε το flix.gr, η συγκεκριμένη ταινία διαθέτει τη συναισθηματική νοημοσύνη, ντυμένη μ' ένα ποιητικό αλλά γεμάτο χιούμορ ύφος και ακριβείς διαλόγους, που της επιτρέπουν να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάθε θεατή, μιλώντας προσωπικά, μάλλον αυτοβιογραφικά, για κάτι καθολικό, τη σχέση μας με τους γονείς μας, τον τρόπο με τον οποίο η οπτική μας γι' αυτούς αλλάζει, καθαρίζει, όσο μεγαλώνουμε.

Σύμφωνα με το στόρι, ένας νεαρός χωρισμένος πατέρας και η μικρή κόρη του πηγαίνουν διακοπές. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, ξεδιπλώνεται η σχέση τους, η ζωή τους αλλά και τα τραύματά τους. Η ανάμνηση αυτή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ψυχή της -ενήλικης πια- κοπέλας.

Ένα αξέχαστο κινηματογραφικό ντεμπούτο που συζητήθηκε όπου κι αν προβλήθηκε.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στην Εβδομάδα Κριτικής του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, και προβλήθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του φετινού, 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Είναι η καλύτερη ταινία του 2022 σύμφωνα με το IndieWire, ενώ ακόμα πριν λίγο καιρό απέσπασε επτά βραβεία στα BIFA Awards -ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης βρετανικής ανεξάρτητης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου.

Στο ξεκίνημα του στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ έκοψε περισσότερα από 3.000 εισιτήρια (σε μόλις 8 αίθουσες) και υπολογίζεται πως το είδαν κατά μέσο όρο 379 σινεφίλ ανά οθόνη.

Πρωταγωνιστούν οι: Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο, Σίλια Ρόουλσον-Χολ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal θεωρείται αυτή τη στιγμή από τους πλέον περιζήτητους νέους πρωταγωνιστές.

Η ταινία «Aftersun» αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα με το νέο έτος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture