Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Συνεχίζεται με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό η έκθεση με τίτλο ‘’Συνομιλίες’’

Πάτρα: Συνεχίζεται με ιδιαίτερη απήχηση ...

Η έκθεση των Εδουάρδου Σακαγιάν και Άννας-Μαρίας Τσακάλη φιλοξενείται στο χώρο σύγχρονου πολιτισμού ‘’Tatiana Dimou | Artists’’ στην οδό Τσαμαδού 24

Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στο κοινό της Πάτρας, συνεχίζεται η έκθεση με τίτλο ‘’Συνομιλίες’’ στο χώρο σύγχρονου πολιτισμού ‘’Tatiana Dimou | Artists’’ στην οδό Τσαμαδού 24.

Η έκθεση των Εδουάρδου Σακαγιάν και Άννας-Μαρίας Τσακάλη, πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των Γκαλερί Καλφαγιάν , Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ο Εδουάρδος Σακαγιάν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στην συνέχεια με υποτροφία της  σχολής συνέχισε στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι .

Πήρε το Βραβείο Ζωγραφικής της Γαλλικής Ακαδημίας Ιατρικής  στο Παρίσι. Πήρε το Εθνικό Βραβείο Ζωγραφικής της Lefranc Bourgeois στο Παρίσι καθώς επίσης το Βραβείο Ζωγραφικής της Μπιενάλε Αλεξάνδρειας εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Εξέθεσε στο Centre Pompidou, στο Musée National d'Art Moderne στην Αναδρομική του Jean Dubuffet.

To 2018 έγινε Αναδρομική του έκθεση  στις Βερσαλλίες.

Έργα του βρίσκονται στην Fondation Willian Louis-Dreyfus στην Νεα Υορκη, στην Εθνική Πινακοθήκη ,στο Μουσείο Φρυσίρα, στο Ίδρυμα Γουλανδρή, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ,στο Ίδρυμα Η Άλλη Αρκαδία και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Άννα-Μαρία Τσακάλη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι με δάσκαλο τον Leonardo Cremonini 1983-1987.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Παρίσι. Το 2000 πήρε το βραβείο ζωγραφικής στο Salon de l’ACAM à Brécey, Γαλλία ενώ το 2005 έλαβε το βραβείο ζωγραφικής της Fondation Colas.

Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διδάξει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών των Βερσαλλιών. Αναδρομικές της εκθέσεις έγιναν το 2013 στο Musée Lambinet Versailles με τίτλο “Infini Végétale”, το 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας με τίτλο «Αύγουστος» και το 2022 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τίτλο «Μυστικοί κήποι».

Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Μουσείο Γουλανδρή, στο Ίδρυμα Σωτήρη Φέλιου «Η νέα Αρκαδία», στο Μουσείο Φρυσσίρα, στο Μουσείο Κουβουτσάκη, στις συλλογές της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕΒΑ, στην Πινακοθήκη της Φλώρινας, στην συλλογή του Ιδρύματος Colas, στον Δήμο των Βερσαλλιών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από μια δημιουργική συμβίωση, μέσα από αλληλέγγυες σχέσεις προβληματισμών, μέσα από προσωπικά ερωτήματα, αμφιβολίες, ελπίδες, αλλά και γόνιμους στόχους, οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί της εικαστικής γενιάς του ’80 συνεχίζουν να ανιχνεύουν και να διερευνούν την καλλιτεχνική τους ταυτότητα μέσα από την κοινή τους έκθεση στην Πάτρα. Έτσι μπορεί να ιδωθεί και το νέο τους εγχείρημα: αυτή η ίδια η σχέση τους με τη ζωγραφική είναι οργανική που σημαίνει τη βιώνουν μαζί, αντλούν την ενέργειά της, μοιράζονται την αγωνία και τη χαρά της κι εξαιτίας της βρίσκουν ρυθμό. Τέχνη και ζωή σε μια αδιαπραγμάτευτη ενότητα όπου οι δημιουργοί συν-λειτουργούν σαν ευαίσθητοι καλλιτεχνικοί δείχτες.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στον χώρο μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2023 και το κοινό της πόλης μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά.

Επιμέλεια έκθεσης: Κλεομένης Κωστόπουλος.

Ωράριο Λειτουργίας 27 – 30/12/2022:

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Τετάρτη: 9:00 – 14:30

Σάββατο 31/12: Κλειστά

Είσοδος: Ελεύθερη.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 261 400 2113

Διεύθυνση: Τσαμαδού 24, 26222 Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture