Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Δημήτρης Παπαιωάννου: Το «Ιnk» της επιθυμίας και της νεότητας αποκαλύπτεται στο Μέγαρο Μουσικής

Δημήτρης Παπαιωάννου: Το «Ιnk» της επιθυ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mετά το ασυγκράτητο sold out των 10.000 εισιτηρίων τις πρώτες 12 ώρες κρατήσεων ο διάσημος χορογράφος ετοιμάζεται για πρεμιέρα

Οποιος πρόλαβε έκλεισε «με τη μια» εισιτήριο για τον πρώτο κύκλο του πολυαναμενόμενου «Ιnk» του οικουμενικού «ποιητή» του χοροθεάτρου Δημήτρη Παπαιωάννου τον Ιανουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τώρα προγραμματίζονται επτά ακόμα παραστάσεις λόγω της τεράστιας ζήτησης. Το θέαμα που συμμετέχει και ο ίδιος προετοιμάζεται στον υπόγειο χώρο 1.000 τ.μ. του Μεγάρου όπου  επίσης δημιουργήθηκαν «Ο Μεγάλος Δαμαστής» και ο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός».

 Εμπνευση της καινούριας παραγωγής το ανθρώπινο σώμα. «Είναι ένα έργο που δεν αφηγείται μια ιστορία. Είναι ένα σκοτεινό έργο που φτιάχτηκε σε μια πολύ φωτεινή περίοδο όπου ήμουν πλημμυρισμένος από αγάπη. Ένα έργο για την επιθυμία, όπως λέει και ο στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου ‘για του πόθου τ’ αγρίμι’. Είναι ένα όνειρο μέσα στο όνειρο. Μια μανία σύνδεσης με την νεότητα και την ομορφιά. Ένας ευαγγελισμός που, όπως όλοι ξέρουμε, τελειώνει με μια σταύρωση» εξηγεί, σχεδόν σιβυλλικά ο Παπαιωάννου.

Σ’ αυτό το έργο για δύο, στέφει για συμπρωταγωνιστή του τον νεότερο χορευτή του στον «Εγκάρσιο προσανατολισμό», τον 22χρονο Σούκα Χορν. Καθώς, όπως λέει, νιώθει κολακευμένος να βρίσκεται κοντά σε νέους καλλιτέχνες, αισθάνεται πως ξαναγεννιέται μέσα από τα μάτια τους, παίρνει ενέργεια και κουράγιο. Τον δικό του ρόλο τον μοιράζεται μάλιστα με τον ηθοποιό Χάρη Φραγκούλη. Το Ink βουτάει σε έναν ασυνείδητο χώρο, ο οποίος έχει μια αγωνία σχεδόν ψυχολογική και είναι ίσως από τα πιο σκοτεινά έργα του είπε σε συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Με αυτό το έργο αρχίζει τον Ιανουάριο του 2023 από την Αθήνα παγκόσμια περιοδεία που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Το Μιλάνο, η Ρώμη, το Μόντρεαλ, το Εθνικό Θέατρο της Κορέας στη Σεούλ, το Sadler’s Wells στο Λονδίνο και η Μπιενάλε Χορού της Λυών συγκαταλέγονται στις στάσεις.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View