Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ο Γιάννης Παππάς μνημονεύει τον Πιερ Πάολο Παζολίνι, βιβλιοπαρουσίαση 16/12 στη Στέγη Παλαμά

Ο Γιάννης Παππάς μνημονεύει τον Πιερ Πάο...

Ένα απάνθισμα κειμένων, συνεντεύξεων, ποιημάτων της κορυφαίας, αντισυμβατικής και παράφορης μορφής της ιταλικής τέχνης και διανόησης

Αοκνος και παθιασμένος μελετητής του «καταραμένου» στοχαστή της ιταλικής τέχνης και διανόησης Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο γνωστός συμπολίτης φιλόλογος, μεταφραστής και λογοτέχνης Γιάννης Παππάς θα παρουσιάσει αυτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» (Κορίνθου 241) το βιβλίο του «Πιερ Πάολο Παζολίνι. Η Δολοφονία. Κείμενα, Συνεντεύξεις, Επιστολές» με οργανωτές τις εκδόσεις 24 γράμματα, το  Σύνδεσμο Φιλολόγων Πατρών και το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό www. diapolitismos.net.

Θα μιλήσουν εκτός του επιμελητή συγγραφέα, η Σία Αναγνωστοπούλου, ιστορικός, βουλευτής Αχαιας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, οι ποιητές Γιώργος Κοζίας, Γιάννης Χρυσανθόπουλος  ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπουλμπασάκος, δημοσιογράφος - συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών Άγγελος Λυκουργιώτης.

 Ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος, μια επαναστατική φυσιογνωμία που σφράγισε το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα και συγκλόνισε με την άγρια δολοφονία του, ο Παζολίνι προτιμούσε να αυτοαποκαλείται απλώς συγγραφέας. Στα γραπτά του  δέσποζαν θέματα όπως φασισμός και Αντίσταση, μεταπολεμική πολιτική, νεοκαπιταλισμός, βία, πίστη, έρωτας σε ακραία μορφή κ.α. Προκλητικός στη ζωή και το έργο του κατέχει κεντρικό ρόλο στον πολιτισμό της σύγχρονης Ιταλίας. Με κάθε έργο του εξέφραζε τη θέληση να αγωνιστεί, έστω και μόνος του, ενάντια στους θεσμούς και τους μηχανισμούς συναίνεσης που στερούν από τον άνθρωπο την αυθεντικότητά του. «Απ΄όσο γνωρίζω δεν θα έλεγα ότι ο πόνος είναι αναγκαίος, αλλά ότι είναι αναπόφευκτος» διαβάζουμε ανάμεσα στα λεγόμενά του.

 

*Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε στους Χαλκιάδες Άρτας το 1962. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1992 ζει και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάτρα. Γράφει ποίηση και πεζό. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά πολλούς Ιταλούς ποιητές. Είναι μέλος της Εταιρείας συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View