Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Opera Tables: Nτάβλας, Ζαχαράτος και μια βιβλιοπαρουσίαση που «έφερνε» σε gala

Opera Tables: Nτάβλας, Ζαχαράτος και μια...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην Αγορά Αργύρη και χειροκρότησε δυο αναγνωρισμένα ταλέντα του τόπου μας

Μια βιβλιοπαρουσίαση διαφορετική από τις άλλες ήταν αυτή του υπερπολυτελούς και «ασήκωτου» coffee table λευκώματος «Opera Tables» με την υπογραφή του αχαιού expert των δημοσίων σχέσεων Γιώργου Ντάβλα το βράδυ της Τρίτης στην Αγορά Αργύρη. Καταρχήν εμφανίστηκε ως καλεσμένος – έκπληξη ο δημοφιλής πατρινός performer Τάκης Ζαχαράτος (καθώς Μαρίνα Βερνίκου και Τόνια Σωτηροπούλου λόγω απροόπτων απουσίασαν), ο οποίος με μοναδική ζεστασιά, κέφι και χιούμορ περιέγραψε τον δημιουργό του βιβλίου και στενό του φίλο. Το όλο περιβάλλον διέθετε glam στοιχεία παραπέμπoντας σε… gala, ενώ η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε μια «δύσκολη» βραδιά με βροχή, Μουντιάλ, εορτάζοντες και πορείες διαμαρτυρίας.

 

Με σκηνικό λουσάτες, στρωμένες τραπεζαρίες με κυρίαρχους τόνους το χρυσό και το ασημί κάτω από γιγαντοοθόνη, ο χειμαρρώδης Γιώργος Ντάβλας απέφυγε τη συνηθισμένη διαδικασία του πάνελ και μίλησε με αφοπλιστική απλότητα στο κοινό. Εξήγησε πως το βιβλίο απαίτησε σκληρή δουλειά έξι ολόκληρων χρόνων μέσα στην πανδημία, καθώς ο ίδιος ταξίδευε με βαλιτσάκι γεμάτο σερβίτσια σε βίλες και αξιοθέατα του εξωτερικού για να διακοσμήσει τραπεζαρίες εμπνευσμένες από το μεγάλο του πάθος την όπερα. Στάθηκε στην πολύωρη προσπάθεια να βγει κάθε φορά το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, ενώ μνημόνευσε τον couturier Valentino, έκδοση του οποίου τον κέντρισε να φτιάξει το δικό του art de la table λεύκωμα. (Μάλιστα τον συνάντησε ενώ ταξίδευε με το κότερο της Μαριάννας Λάτση και του έγνεψε πως του «βγάζει το καπέλο» για την πρωτότυπη ιδέα.) Επεσήμανε επίσης πως πλέον το κόστος του χαρτιού έχει ανέβει τόσο ώστε δεν θα κατόρθωνε σήμερα να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ ομολόγησε πως μέσα του είναι καλλιτέχνης. Ο Τάκης Ζαχαράτος που χαριτολόγησε με την άφιξή του εδώ επειδή στη Θεσσαλονίκη τον περίμενε το ίδιο βράδυ ο μαέστρος του για πρόβα, είπε πως ο Γιώργος Ντάβλας κατορθώνει όσα στοχεύει και δεν παύει να τον εκπλήσσει ως επαγγελματίας και οικογενειάρχης, ενώ μνημόνευσε εποχές που πριν σταδιοδρομήσουν τον είχε επισκεφθεί στο κομμωτήριό του στην Πάτρα- εκείνος τραγουδούσε Τζένη Βάνου και ο ίδιος έκανε τη Μαρινέλλα. Η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη διηγήθηκε γλαφυρά το πως γνώρισε το Γιώργο Ντάβλα ως ατίθασο 12χρονο παιδί στην Ερυμάνθεια πλαισιωμένο από την οικογένειά του, ο event manager Δημήτρης Φάκαλος έκανε μια εμπεριστατωμένη αναδρομή στην εξέλιξη του art de la table και συνεχάρη το δημιουργό για τα επιτεύγματά του, ενώ η event designer Αννα Μαρία Ρογδάκη αναφέρθηκε στη συνεργασία τους και τη φιλία που τους δένει. Η δημοσιογράφος Αντυ Μπακοπούλου προλόγισε το βιβλίο που είναι εξαιρετικά επίκαιρο τέτοιες γιορτινές μέρες αφού όλοι συναντιόμαστε γύρω από τραπέζια.

Την όλη «grande» διακόσμηση με ερέθισμα το βιβλίο και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Αννα Μαρία Ρογδάκη με τη στήριξη του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου, τον οποίο εκπροσώπησε η πρόεδρος Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Τις εντυπώσεις έκλεψαν και οι λαχταριστές πιατέλες με μεζέδες του Talks Catering αλλά και τα περίτεχνα γλυκίσματα του Caravel. Ο Γιώργος Ντάβλας υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα και τα φωτογραφικά φλας ήταν απανωτά. Παρευρέθηκαν συγγενείς και προσωπικοί του φίλοι,  εκπρόσωποι των αρχών, πολιτευτές, επιχειρηματίες, έμποροι και λάτρεις της διακόσμησης και της καλαισθησίας.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΑΥΣΤΑ ΦΡΑΝΤΖΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View