Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών δίνει μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία στις 22 Δεκεμβρίου 2022

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδ...

Στο Royal - παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων - Συμμετέχει & το Μουσικό σχολείο Πατρών

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών προσκαλεί το κοινό στις 22 Δεκεμβρίου 2022 στο Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων, στις 9 το βράδυ, σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι. Το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης βραδιάς περιλαμβάνει τραγούδια και ύμνους από όλο τον κόσμο. Xορωδίες, ορχήστρες, σολίστες, χορευτές, υπέροχες μελωδίες, θα μας φέρουν πιο κοντά στη μεγαλύτερη γιορτή της ΑΓΑΠΗΣ, τη γιορτή των Χριστουγέννων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο ταξίδι αυτό τα μέλη της χορωδίας BelCantes θα έχουν τη μεγάλη χαρά να συνεργαστούν με το Μουσικό σχολείο Πατρών και τη σχολή χορού Περί χορού: "Εμμέλεια".

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Έχει συμμετάσχει 2 φορές στον Διεθνή χορωδιακό Διαγωνισμό της Interkultur τον Νοέμβριο του 2017 και του 2019 όπου βραβεύτηκε με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Έχει πάρει μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο, σε Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ, έχει πραγματοποιήσει συναυλία υπέρ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στο θέατρο Royal.

Έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών με θέμα «Άνοιξη και Γυναίκα» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Τον Ιούλιο του 2019 μετά από τιμητική πρόσκληση της χορωδίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, στα πλαίσια 10ης Θερινής Ακαδημίας, τραγούδησε στο Duomo για όλους τους συμμετέχοντες μαέστρους,  Έλληνες και ξένους, παίρνοντας άριστες κριτικές για την εμφάνιση της.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ηχογράφησε στο Studio Noise Box το έργο «Τundra» του Ola Gjeilo. Τον Μάιο του 2021 πήρε μέρος στο φεστιβάλ World Peace Choral Festival (διαδικτυακά) στο οποίο συμμετείχαν 251 χορωδίες από 32 χώρες και διαγωνίστηκε στη Γυναικεία και Φολκλόρ κατηγορία . Η χορωδία πήρε την υψηλότερη πρόκριση καθώς με την ψηλή της βαθμολογία και ως πρώτη στην κατηγορία της κατάφερε να είναι φιναλίστ για το Grand Prix ενώ και στην κατηγορία Φολκλόρ κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 συμμετείχε σε μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με τίτλο «Για την Πίστη και την Λευτεριά». Τον Φεβρουάριο του 2022 ηχογράφησε 5 τραγούδια για να υποβάλλει αίτημα για τη συμμετοχή της στη ΣΕΙΡΑ ΓΕΦΥΡΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στις 17 Ιουνίου η χορωδία παρουσιάστηκε στην Ιχθυόσκαλα (Νότιο Πάρκο) στα πλαίσια του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής.

Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συναυλία όλων των τμημάτων της χορωδίας μας, BelCantes – BelCantini – Belles, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πατρών. 5 - 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα το 40ο Διεθνές φεστιβάλ Χορωδιών και ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής μουσικής. Σε αυτόν τον διαγωνισμό πήρε μέρος η γυναικεία χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών, με πολύ απαιτητικό ρεπερτόριο και ανάμεσα σε χορωδίες πολύ υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, διακρίθηκε με 2 Αργυρά μετάλλια σε 2 κατηγορίες. Η χορωδία μας φιλοξένησε στην πόλη μας για 5 ημέρες από τις 10 Ιουλίου ένα υπέροχο χορωδιακό σύνολο από την Δανία - Academy of Musics Girls Choir Esbjerg 45 κοριτσιών. Η τελική συναυλία των 2 χορωδιών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο θέατρο Μπάρυ στις 13 Ιουλίου.

Στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στις 22/12 παίρνουν μέρος εξαίρετοι μουσικοί που πλαισιώνουν τα χορωδιακά σύνολα.

Παίζουν οι μουσικοί:

Ανδρουτσοπούλου Κωνσταντίνα: πιάνο

Γκιώνη Έβης: βιολί

Θωϊδης Πάνος: κρουστά

Καββαδία Ράνια: φλάουτο

Καραπετιάν Βιλέν: κοντραμπάσο

Τσαγκρώνης Παναγιώτης: όμποε

Εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Πατρών

Βάκρινος Ιάσονας: τρομπέτα

Γκιώνη Έβης: βιολί

Κάνιστρα Mαρία: ακορντεόν

Κλείσιαρη Βασιλική: βιολί

Πέττα Αλεξάνδρα: κλαρινέτο

Τσορτανίδου Μαρίνα: ακορντεόν

Την ορχήστρα του μουσικού Σχολείου διευθύνει ο κ. Σταμάτης Λέκκας Διευθυντής του Μουσικού σχολείου Πατρών ενώ τα χορωδιακά σύνολα η Έλενα Δρουκοπούλου.

Η Χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ευχαριστεί πολύ την Co2gether για την θερμή υποστήριξή της.

Προπώληση εισιτηρίων (10 Ευρώ γενική είσοδος – 8 Ευρώ παιδιά, φοιτητές, πολύτεκνοι) στη Γωνιά του βιβλίου και στη Χορωδία BelCantes Δημάρατου 1 στην Εγλυκάδα Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture