Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 8/12 στις Ελληνικές αίθουσες η μαύρη γιορτινή κωμωδία δράσης «Violent Night – Άγρια Νύχτα»

Στις 8/12 στις Ελληνικές αίθουσες η μαύρ...
Μαρτάτος Tάκης

Την ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα

H ταινία «Violent Night – Άγρια Νύχτα» που είναι μία μαύρη κωμωδία με στοιχεία περιπέτειας και φόντο τα Χριστούγεννα, κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου 2022 σε διανομή της Tulip και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Διάρκεια: 101 λεπτά.

Ο 47χρονος Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Χάρμπουρ που τον είχαμε δει το 2019 στο «Hellboy» του Νιλ Μάρσαλ, είναι ο Άι-Βασίλης στην ταινία «Άγρια Νύχτα» που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της New York Comic Con στις 7 Οκτωβρίου 2022 ενώ προγραμματίζεται να βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες την Παρασκευή 2/12 από την Universal Pictures.

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

Η σκηνοθεσία είναι του Νορβηγού δημιουργού Τόμι Γουίρκολα που το 2017 υπέγραψε την ταινία «What Happened to Monday» με τη Νούμι Ραπάς και την Γκλεν Κλόουζ.

Σενάριο: Πατ Κέισι, Τζος Μίλερ.

Πρωταγωνιστούν εκτός του Ντέιβιντ Χάρμπουρ, οι Τζον Λεγκουιζάμο, Καμ Τζιγκαντέτ, Άλεξ Χάσελ, Αλέξις Λάουντερ, Έντι Πάτερσον και η Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο. Από τους ατρόμητους παραγωγούς των ταινιών «Nobody», «John Wick», «Atomic Blonde», «Deadpool 2», «Bullet Train» και «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw» έρχεται η «Άγρια Νύχτα» που χαρακτηρίζεται ως μια μαύρη γιορτινή κωμωδία δράσης. Τον αρχηγό των μισθοφόρων υποδύεται ο Τζον Λεγκουιζάμο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Χριστουγεννιάτικη σεζόν είχε ανάγκη για μια ενναλακτική γιορτινή ταινία, γεμάτη δράση και βία. Έτσι λοιπόν, οι παραγωγοί εμπνεύστηκαν αυτή την τρελή ιστορία για τον αληθινό Άγιο Βασίλη που θα σώσει την κατάσταση, όταν βρεθεί στο επίκεντρο της ομηρίας μιας οικογένειας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας λάτρεψε το γεγονός ότι το σενάριο είχε τσαμπουκά και αιχμή, με απίστευτες σκηνές μάχης σώμα με σώμα, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούσε το αληθινό πνεύμα των γιορτών. Η Universal έδωσε το πράσινο φως για το προσχέδιο του σεναρίου, οπότε η ταινία προχώρησε γρήγορα στην υλοποίησή της.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ο σκηνοθέτης Τόμι Γουίρκολα, ο οποίος είχε δείξει άριστα δείγματα γραφής με  το Hansel & Gretel (2013), είχε την ικανότητα να συνδυάζει τη σκληρή δράση με την ουσία των χαρακτήρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη: «Το μόνο πράγμα που μου είπαν όταν μου έστειλαν το σενάριο ήταν: 'Είναι σαν το Die Hard με τον Άγιο Βασίλη'. Το διάβασα και αμέσως το λάτρεψα. Ήταν διασκεδαστικό και μοναδικά γειωμένο με σπουδαίους χαρακτήρες και συναίσθημα παρά την τρέλα της δράσης». Και συνεχίζει λέγοντας: «Πρώτα απ' όλα, με ιντρίγκαρε η γενική ιδέα να κάνω μια χριστουγεννιάτικη ταινία και να συμβάλλω στη δημιουργία μιας ταινίας που ο κόσμος θα μπορεί να βλέπει κάθε Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Δεύτερον, οι χαρακτήρες της ταινίας ήταν πολύ ενδιαφέροντες και γεμάτοι σάρκα και οστά».

Μία από τις μεγάλες επιρροές του σκηνοθέτη ήταν ο Sam Raimi και φυσικά το Evil Dead 2 που διαμόρφωσε τη ματιά του σκηνοθέτη. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μια ταινία μπορεί να είναι τρομακτική, βίαιη και αστεία ταυτόχρονα», ανέφερε ο Τόμι Γουίρκολα. «Θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε τη δράση, τη βία και το αίμα, αλλά και να τα συνδυάσουμε με χιούμορ. Αν μπορείς να προκαλέσεις γέλιο την ίδια στιγμή που ο κόσμος κοιτάζει αλλού σοκαρισμένος, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture