Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Από τις εκδόσεις Anubis βγήκε το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Στις Παρυφές του Θεμελίου» του Ισαάκ Ασίμωφ

Από τις εκδόσεις Anubis βγήκε το μυθιστό...

Ο Ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Isaac Asimov (1920-1992) θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών

Από τις εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Στις Παρυφές του Θεμελίου» του Ισαάκ Ασίμωφ. Ο κόσμος του Θεμελίου ξεδιπλώνεται στη συνέχεια της βραβευμένης με Hugo, τριλογίας του βραβευμένου συγγραφέα. Το τέταρτο μέρος του έπους του Ισαάκ Ασίμωφ, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς ιστοριών επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Locus, ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Nebula.

Το έπος που άλλαξε την επιστημονική φαντασία για πάντα συνεχίζει το ταξίδι του ακόμα πιο μακριά…

Βρισκόμαστε τετρακόσια ενενήντα οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του Πρώτου Θεμελίου, το οποίο είναι στο απόγειο της ισχύος του – κι όμως, υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλα είναι όπως δείχνουν… Ο οδυνηρός πόλεμος μεταξύ των δύο Θεμελίων είχε φτάσει στο τέλος του. Οι επιστήμονες του Πρώτου Θεμελίου είχαν αποδειχθεί νικητές, επιστρέφοντας στο μακροχρόνιο Σχέδιο του Χάρι Σέλντον για την οικοδόμηση μιας νέας Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν πως το Δεύτερο Θεμέλιο στην πραγματικότητα δεν έχει καταστραφεί – και ότι οι επιζώντες του ετοιμάζουν την εκδίκησή τους. Δύο εξόριστοι πολίτες του Θεμελίου, ένας αποστάτης δημοτικός σύμβουλος και ένας εκκεντρικός ιστορικός, ξεκινούν να αναζητούν το μυθικό πλανήτη Γη – και αποδείξεις ότι το Δεύτερο Θεμέλιο υπάρχει ακόμη. Εν τω μεταξύ, κάποιος -ή κάτι- εκτός των δύο Θεμελίων μοιάζει να κατευθύνει τα γεγονότα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς.

Σύντομα, οι εκπρόσωποι τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Θεμελίου θα βρεθούν να συγκλίνουν προς τη μυστηριώδη Γαία και το τελικό συγκλονιστικό πεπρωμένο του Γαλαξία!

Το τέταρτο μέρος του έπους του Ισαάκ Ασίμωφ τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Locus, ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Nebula.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα τρία πρώτα βιβλία της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας «Foundation» του συγγραφέα με τίτλους «Θεμέλιο», «Θεμέλιο και Αυτοκρατορία» και «Δεύτερο Θεμέλιο».

Το λογοτεχνικό ταξίδι στο μοναδικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας του Ασίμωφ -που έχει επηρεάσει μέσα στα χρόνια αμέτρητα βιβλία, ταινίες και σειρές Ε.Φ.- θα συνεχιστεί με την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Foundation and Earth».

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Foundation» έχει κερδίσει συνολικά τέσσερα βραβεία Hugo, ενώ με περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα αποτελεί μία από τις πιο ευυπόληπτες σειρές λογοτεχνίας όλων των εποχών, συνεχίζοντας να μαγεύει κάθε νέα γενιά αναγνωστών που συναντά. Πρόκειται για ένα αξεπέραστο έργο επιστημονικής φαντασίας που φτάνει -και ξεπερνά- τα αστέρια και θεωρείται δικαίως ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

Τα βιβλία της κορυφαίας σειράς του Ισαάκ Ασίμωφ ενέπνευσαν την ομώνυμη υπερπαραγωγή του Apple TV+, «Foundation». Η πρώτη σαιζόν είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα, ενώ αυτή την περίοδο γυρίζεται η πολυαναμενόμενη δεύτερη σαιζόν, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στο 2023.

Έγραψαν για τη σειρά βιβλίων «Θεμέλιο»:

«Μια σειρά από τα χέρια του σπουδαιότερου καλλιτέχνη.» – Kirkus Reviews

«Ένα έργο που δεν αφήνει ποτέ το μυαλό σου.» – Carl Sagan, κορυφαίος αστρονόμος και επιστήμονας

«Μια συναρπαστική ιστορία για την άνοδο και την πτώση των διαγαλαξιακών αυτοκρατοριών του μέλλοντος.» – io9.com

Στοιχεία Βιβλίου:

Συγγραφέας: Isaac Asimov

Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης

Σειρά: Foundation, Βιβλίο 4

Πρωτότυπος τίτλος: Foundation’s Edge

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία.

Σελίδες: 556.

Κυκλοφορεί & στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

*Ο ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Isaac Asimov (1920-1992) θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών και συγκαταλέγεται μεταξύ των λεγόμενων «Τριών Μεγάλων» της Χρυσής Εποχής του είδους, μαζί με τον Arthur C. Clarke και τον Robert A. Heinlein. Πολυγραφότατος, με μοναδικό ύφος, βαθιές επιστημονικές και ιστορικές γνώσεις και περισσότερα από πενήντα χρόνια αδιάλειπτης συγγραφικής παρουσίας, επηρέασε καθοριστικά το χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας, αλλά και την ίδια την επιστήμη.

Ξεκίνησε την καριέρα του με το διήγημα «Marooned off Vesta» στο περιοδικό «Amazing Stories» το 1939.

Εδραιώθηκε στο χώρο με τη σειρά των διηγημάτων με ρομπότ, όπου θεμελίωσε τους Τρεις Νόμους της Ρομποτικής. Το διήγημά του με τίτλο «Nightfall» έχει επανειλημμένως ψηφιστεί από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς ως το καλύτερο σύντομο έργο Ε.Φ. που γράφτηκε ποτέ, ενώ τα βιβλία της σειράς «Foundation» έχουν τιμηθεί συνολικά με το Βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά όλων των εποχών. Ο Isaac Asimov έχει γράψει περισσότερα από τετρακόσια βιβλία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται έργα εκλαϊκευμένης επιστήμης, αστυνομικές ιστορίες, παιδικά μυθιστορήματα κ.ά. Έχει επιμεληθεί επίσης δεκάδες ανθολογίες επιστημονικής φαντασίας αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο είδος αλλά και γενικότερα στη σύγχρονη λογοτεχνία.

*Εκτός της τριλογίας του «Θεμελίου» από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά, τα μυθιστορήματα «Το Τέλος της Αιωνιότητας» και «Εγώ, το Ρομπότ».

Φωτογραφία από τη σειρά «Foundation» στη...

Φωτογραφία από τη σειρά «Foundation» στην πλατφόρμα Apple TV+.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture