Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εγκαινιάστηκε στην Achaia Clauss η έκθεση «Καλάβρυτα: Μία πόλη στην ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα»

Εγκαινιάστηκε στην Achaia Clauss η έκθεσ...

Πρόκειται για φωτογραφική έκθεση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που θα διαρκέσει έως και τις 16/12/2022

Την Κυριακή 6/11/2022, στις 6 το απόγευμα στον υπέροχο και εμβληματικό χώρο της οινοποιίας Achaia Clauss (στο κτίριο Καραμεσίνη) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τίτλο «Καλάβρυτα: Μία πόλη στην ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα».

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην σημαντική αυτή έκθεση και ακολούθησε χαιρετισμός από το κ. Παναγιώτη Καραπάνο, Εκπρόσωπο της εταιρίας, τον κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Βουλευτή Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μάρκου καθώς και ομιλία από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Θεόδωρο Χαλμούκη.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο της Αχάια Clauss μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022, και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (και τα σαββατοκύριακα), με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν λεπτομέρειες για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τους κατακτητές Γερμανούς, και πολλά σχολεία της περιοχής.

Η ACHAIA CLAUSS να θυμίσουμε, πως ιδρύθηκε το 1861 και είναι το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας.

Nα προσθέσουμε πως πριν λίγο καιρό, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, ξεναγήθηκε στο οινόκαστρο της Αχάια Κλάους η Πρέσβης του Βελγίου κα. Φρανσουάζ Γκιστίν, η οποία είχε παρευρεθεί σε ημερίδα στην Πάτρα & θέλησε να ξεναγηθεί στο χώρο της ιστορικής οινοποιίας. Πριν φύγει η κ. Γκιστίν έγραψε & τις εντυπώσεις της στο βιβλίο επισκεπτών της Achaia Clauss.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture