Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Sold out και τις δύο μέρες το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην παράσταση για το 1922, «Κομμάτια μου που να σας βρω»

Πάτρα: Sold out και τις δύο μέρες το Δημ...

Την παράσταση που συνδύασε τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με τη δραματοποιημένη αφήγηση, παρουσίασε η θεατρική ομάδα ''από κοινού'' της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με την Χορωδία Amabile

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, με τίτλο «Κομμάτια μου που να σας βρω» παρουσίασε το διήμερο 19 κα 20 Οκτωβρίου 2022 (Τετάρτη & Πέμπτη), η θεατρική ομάδα ''από κοινού'' της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με την Χορωδία Amabile Πατρών και Ορχήστρα, με την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Οι φίλοι του θέατρου και τις δύο ημέρες γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και είχαν την τύχη να απολαύσουν μία παράσταση που συνδύασε τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με τη δραματοποιημένη αφήγηση.

Μέσα από το έργο «ανασηκώθηκαν» άκρες από το πέπλο της Ιστορίας, ζωντάνεψε μία ολόκληρη εποχή και μνήμες που δεν επουλώθηκαν, που αποσιωπήθηκαν, που σκόπιμα συσκοτίστηκαν, μαζί με τα θραύσματα των αναμνήσεων και έγιναν θεατρικό βίωμα. Το χτυπημένο, προδομένο, βιασμένο, ζωντανό σώμα της Ιστορίας έγινε παράσταση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τις παραστάσεις του διημέρου παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, η πρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture