Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το Σάββατο 22/10 το βιβλίο «Μνημοθόνη» της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Μαρίας Δαλαμήτρου

Πάτρα: Παρουσιάζεται το Σάββατο 22/10 το...

Στη 1 το μεσημέρι στον φιλόξενο κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147

Αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μνημοθόνη» της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Μαρίας Δαλαμήτρου.

Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση θα μιλήσουν ο Γιάννης Αθανασόπουλος (Ψυχολόγος), ο Σπύρος Βρεττός (Ποιητής) και η Μαίρη Σιδηρά (Φιλόλογος).

Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Περιγράφει τη σχέση των ανθρώπων με το σπίτι, τον εγκλεισμό σε αυτό, τη φυγή από αυτό, την ανακάλυψη αυτού ή τον επαναπροσδιορισμό του. Ένα κομμάτι μελλοντικής μνήμης: του πώς θα θυμόμαστε οι άνθρωποι αυτά που ζούμε.

«Όταν εμφανίστηκε η Μνημοθόνη, οι άνθρωποι σταμάτησαν να συλλέγουν αντικείμενα για να σώζουν αναμνήσεις, αλλά μπορούσαν να εγκαταστήσουν ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό τους και να προβάλουν τις αναμνήσεις τους στην οθόνη του σαλονιού τους, Παρασκευή βράδυ για παράδειγμα, αντί άλλης ταινίας.

Εγώ είχα και τα δύο. Συνέχιζα να μαζεύω βάζα με βότσαλα και με κοχύλια, όπως έκαναν άλλοτε οι άνθρωποι, κι ας είχα εγκαταστήσει το πρόγραμμα της Μνημοθόνης. Η Μνημοθόνη δεν σε γλίτωνε από το παρελθόν. Σου έδειχνε τα πάντα, όπως τα θυμόσουν εσύ βέβαια, αλλά τα πάντα.  Τα βάζα με τα βότσαλα ήταν πιο ασφαλή από αυτή την άποψη. Πέτρες που επέπλεαν σε νερό».

Η Μαρία Δαλαμήτρου έχει γεννηθεί το 1978 στην Κοζάνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Λογοτεχνίας του Essex University. Ζει στην Πάτρα και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έργα της κυκλοφορούν σε ανθολογίες διηγημάτων και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει επίσης δύο συλλογές ποίησης (Προτελευταία Εποχή, ΑΩ 2010, Αποθησαυρισμένα, ΑΩ 2021) και μία συλλογή διηγημάτων (Άνδρες Παρά Τέταρτο, ΑΩ 2012).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture