Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Βγαίνει από τις εκδόσεις Anubis το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α’» του Harry Turtledove

Βγαίνει από τις εκδόσεις Anubis το μυθισ...

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συναντά την επιστημονική φαντασία στην κορυφαία σειρά εναλλακτικής ιστορίας του Αμερικανού συγγραφέα Harry Turtledove

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α’» από τον μαέστρο της εναλλακτικής ιστορίας Harry Turtledove.

O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συναντά την επιστημονική φαντασία στην κορυφαία σειρά εναλλακτικής ιστορίας από την πένα του βραβευμένου συγγραφέα Harry Turtledove.

1942. Από το Περλ Χάρμπορ ως τους δρόμους του Παρισιού κι από την Πολιορκία του Λένινγκραντ ως τη Ναυμαχία του Μίντγουεϊ, ο πόλεμος μαινόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ οι φλόγες της καταστροφής ολοένα και εξαπλώνονταν.

Και τότε, ξαφνικά, κατέφτασε ο πραγματικός εχθρός. Οι εξωγήινοι ήταν ασταμάτητοι, με τεχνολογία που ξεπερνούσε τον ανθρώπινο νου. Μόνη ελπίδα της Γης, η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των Συμμάχων – πράγμα αδιανόητο.

Όμως το εναλλακτικό σενάριο ήταν ακόμα χειρότερο.

Κι έτσι, η ανθρωπότητα απάντησε στη συγκλονιστική πρόκληση που θα έκρινε τη μοίρα του κόσμου...

Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο;

Ο «μαέστρος» της εναλλακτικής ιστορίας Harry Turtledove αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

Ο δεύτερος τόμος του μυθιστορήματος «Εισβολή» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Anubis. Η «Εισβολή» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της αναγνωρισμένης σειράς Επιστημονικής φαντασίας «Worldwar» του Harry Turtledove. Η σειρά αποτελείται από οκτώ (8) συνολικά βιβλία, την τετραλογία «Worldwar», την τριλογία «Colonization» και το βιβλίο «Homeward Bound» που ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη, εναλλακτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφηγήθηκε ο συγγραφέας μεταξύ 1994 και 2004.

Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για Βραβείο Locus το 1994 και για το Βραβείο Sidewise Εναλλακτικής Ιστορίας το 1996.

Harry Norman Turtledove (γεννημένος στις 14/6/1949) είναι Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός για τη δουλειά του στο πεδίο της εναλλακτικής Ιστορίας, της ιστορικής φαντασίας, του fantasy και του sci -fi. Γράφει από το 1979 και έκτοτε εξερευνά συνεχώς νέα θέματα, είδη και ιδέες. Συνεχίζει επίσης αδιάκοπα τις σπουδές του και πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βυζαντινή Ιστορία (με ειδικότητα την περίοδο 565-582 μχ).

Πέρα από το κανονικό του όνομα, ο Turtledove γράφει και μετα εξής ψευδώνυμα:  Eric Iverson, H. N. Turteltaub, Dan Chernenko, και Mark Gordian.

Το βιβλίο όπου τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία-Κασσιανή Ζώτου, θα το βρείτε & στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture