Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο ταλαντούχος Ιταλός ηθοποιός Λούκα Μαρινέλι θα υποδυθεί τον Μουσολίνι σε βιογραφική σειρά του Τζο Ράιτ

Ο ταλαντούχος Ιταλός ηθοποιός Λούκα Μαρι...

Ο Μαρινέλι έχει τιμηθεί με το βραβείο Volpi Cup καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για την ταινία «Martin Eden» σε σκηνοθεσία Pietro Marcello στο 76ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019

Ο γνωστός Ιταλός ηθοποιός Λούκα Μαρινέλι επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Μπενίτο Μουσολίνι στην επερχόμενη βιογραφική σειρά σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ για το Sky.

Όπως αποκάλυψε το Variety τον περασμένο μήνα, ο Ράιτ, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε την προώθηση της ταινίας του «Cyrano» που είχαμε δει και στην Πάτρα τον περασμένο Μάρτιο, πρόκειται να σκηνοθετήσει τη σειρά που εξιστορεί την άνοδο του Μουσολίνι στην εξουσία με φόντο τον φασισμό και τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Tζο Ράιτ - Joe Wright σκηνοθέτησε επίσης τη δραματική ταινία για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ «Darkest Hour - Η Πιο Σκοτεινή Ώρα», η οποία χάρισε στον ηθοποιό Γκάρι Όλντμαν το βραβείο Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου το 2018 για την ερμηνεία του ως ο θρυλικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Churchill τις περιόδους 1940-45 και 1951-55.

Ο 37χρονος Λούκα Μαρινέλι έχιε γεννηθεί στη Ρώμη και είχε παίξει ένα δεύτερο ρόλο στο βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «The Great Beauty» του Paolo Sorrentino.

Έχει βραβευτεί για την ταινία του Claudio Caligari «Don't Be Bad» στο 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας όπου επίσης διακρίθηκε κερδίζοντας το βραβείο Volpi Cup καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για την ταινία «Martin Eden» σε σκηνοθεσία Pietro Marcello στην 76η διοργάνωση του Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture