Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 27/10 κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το φιλμ ψυχολογικού τρόμου "Το Φως του Διαβόλου"

Στις 27/10 κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες ...

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει την Τζακλίν Μπάιερς, την Βιρτζίνια Μάντσεν αλλά και τον αείμνηστο Βρετανό ηθοποιό Μπεν Κρος

Τo φιλμ τρόμου με τίτλο «Το Φως του Διαβόλου – Prey for the Devil» σε σκηνοθεσία του 46χρονου Γερμανού δημιουργού Ντάνιελ Σταμ και σε σενάριο Ρόμπερτ Ζάπια, βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 28 Οκτωβρίου 2022 ενώ στη χώρα μας θα κάνει πρεμιέρα, μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 σε διανομή από την Tanweer. Αναμένουμε το φιλμ για προβολή και στην Πάτρα.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζακλίν Μπάιερς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Κόλιν Σάλμον, Κρίστιαν Ναβάρο, Νίκολας Ραλφ, Πόζι Τέιλορ και ο Μπεν Κρος. Μάλιστα αυτή ήταν η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του γνωστού Βρετανού ηθοποιού Ben Cross που έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2020 στα 72 του χρόνια.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας η αδελφή Αν δεν χειροτονήθηκε, επιλέχθηκε. Αλλά από ποιον; Τον Θεό ή τον Διάβολο; Αυτά είναι τα ανατριχιαστική ερωτήματα που θέτει το συναρπαστικό μεταφυσικό θρίλερ, Το Φως του Διαβόλου, σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Σταμ (13 Αμαρτίες, Ο Τελευταίος Εξορκισμός).

Η ταινία κάνει την ανατροπή στους κανόνες, βάζοντας για πρώτη φορά στο επίκεντρο μία μοναχή να εκτελεί εξορκισμό. Τη μαχητική πρωταγωνίστρια υποδύεται η Τζακλίν Μπάιερς (Salvation, Ξαναγράφοντας την Ιστορία) δίπλα στην Βιρτζίνια Μάντσεν (Candyman), τον Κόλιν Σάλμον (Prime Suspect 2), τον Κρίστιαν Ναβάρο (Δεκατρία γιατί), τον αξέχαστο Μπεν Κρος (Οι Δρόμοι της Φωτιάς)και την πρωτοεμφανιζόμενη Πόζι Τέιλορ. Να θυμίσουμε πως η πολύ καλή ηθοποιός Βιρτζίνια Μάντσεν είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου, το 2004 για την θαυμάσια ταινία «Sideways – Πλαγίως» του Ελληνοαμερικανού με καταγωγή από το Αίγιο, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλεξάντερ Πέιν.

Σύνοψη

Η μοναχή Αν (Τζάκλιν Μπάιερς) πιστεύει ότι το κάλεσμα της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα εξορκιστής… αλλά ποιος ή τι είναι αυτό που την καλεί; Η Αν αναζητά μία θέση στη σχολή εξορκισμού που άνοιξε ξανά η Καθολική Εκκλησία μετά την παγκόσμια αύξηση των δαιμονισμών. Μέχρι τώρα αυτές οι σχολές εκπαίδευαν μόνο άντρες ιερείς, αλλά ο καθηγητής (Κόλιν Σάλμον) αναγνωρίζει το χάρισμα της και δέχεται να την εκπαιδεύσει. Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή της πάτερ Ντάντε (Κρίστιαν Ναβάρο), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού, που κατά τη γνώμη της έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια. Σύντομα, η Αν θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται.

Η ταινία τρόμου «Το Φως του Διαβόλου» διανέμεται στις ΗΠΑ από την Lionsgate. Πολλά από τα γυρίσματα του φιλμ έγιναν στη Σόφια στη γειτονική Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture