Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έφυγε από τη ζωή στα 72 του o Βρετανός ηθοποιός Μπεν Κρος

Έφυγε από τη ζωή στα 72 του o Βρετανός η...

Ήταν ο πρωταγωνιστής των Οσκαρικών "Δρόμων της Φωτιάς" με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Ben Cross που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην Οσκαρική ταινία του 1982, «Οι Δρόμοι της Φωτιάς – Chariots of Fore» όπου μάλιστα είχε τιμηθεί με Όσκαρ καλύτερης μουσικής ο Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου.

«Ο Ben πέθανε ξαφνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης του στο Λος Άντζελες.

Ο Ben Cross είχε γεννηθεί στο Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου του 1947 και έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1977, στην 3ωρη επική πολεμική ταινία "A bridge too far – Η Γέφυρα του Άρνεμ" που είχε σκηνοθετήσει ο Ρίτσαρντ Ατένμπορω του «Γκάντι». Στη σημαντική αυτή ταινία είχαν παίξει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Sean Connery,  Michael Caine, Dirk Borgarde,  James Caan,  Anthony Hopkins, Robert Redford, Ράιαν Ο’ Νιλ, κ.α. Το 1977, ο Cross έγινε μέλος στη φημισμένη Royal Shakespeare Company ενώ το 1978 ξεχώρισε για την ερμηνεία του στο μιούζικαλ «Chicago», όπου υποδύθηκε τον Billy Flynn, τον δικηγόρο της κατηγορούμενης Roxie Hart.

Το 1981 επελέγη να παίξει στους "Δρόμους της Φωτιάς" του Χιου Χάντσον, τον αγγλοεβραίο αθλητή Harold Abrahams. Το συγκεκριμένο φιλμ που κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (παραγωγός ήταν ο Ντέιβιντ Πάτναμ) βασίστηκε στην αληθινή ιστορία 2 αθλητών που είχαν πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1924.

Η ταινία αυτή, που έμεινε στη μνήμη πολλών χάρη στην εξαιρετική σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελούσε το θέμα της, έργο του Vangelis (του Βαγγέλη Παπαθανασίου όπως είπαμε), απέσπασε 4 Όσκαρ το 1982 (και για τα κοστούμια και το σενάριο της). Ο Ben Cross και ο Ίαν Τσάρλεσον κέρδισαν από το Variety Club Awards το βραβείο του πιο Υποσχόμενου καλλιτέχνη του 1981.  

Είχε διακριθεί και για το στυλ του από το περιοδικό GQ ενώ στο θέατρο το 1985, είχε παίξει στο δικαστικό δράμα «The Caine Mutiny Court-Martial» στο Queen's Theatre, στο Λονδίνο πλάι στους Charlton Heston και John Schuck. Το 1995 έπαιξε στην εμπορική επιτυχία «Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης» του Τζέρι Ζούκερ πλάι στους Σον Κόνερι και Ρίτσαρντ Γκιρ ενώ το 2009 υποδύθηκε τον πατέρα του Σποκ στο φιλμ "Star Trek" σε σκηνοθεσία του Τζέι-Τζέι Έιμπραμς.

Ο Ben Cross παρέμεινε πολύ ενεργός στο θεατρικό σανίδι ενώ στην προσωπική του ζωή ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Theo και της Lauren.

Η κόρη του ανέφερε μέσω Facebook ότι «η καρδιά της έγινε κομμάτια» εξαιτίας του χαμού του. «Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

*Στους «Δρόμους της Φωτιάς» είχαν ακόμα παίξει οι Νάιτζελ Χάβερς,Τσέρυλ Κάμπελ και ο Ίαν Χολμ που έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιουνίου 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture