Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Louis 200» Νέα Υόρκη: Εκθεση- υπερθέαμα με έμβλημα το πρώτο μπαούλο του 1850

«Louis 200» Νέα Υόρκη: Εκθεση- υπερθέαμα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια εξωπραγματική gallery στο κτίριο-ορόσημο Barney's, φιλοξενεί τα επιτεύγματα οραματιστών της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού, του design

«Μαγνήτης» για τους φιλότεχνους και τους λάτρεις της μόδας είναι το αφιέρωμα- υπερπαραγωγή στα 200 χρόνια λειτουργίας της Louis Vuitton στη Νέα Υόρκη. Η πασίγνωστη γαλλική αυτοκρατορία με την πλέον αναγνωρίσιμη fashion ταυτότητα  παρουσιάζει τη μεγαλειώδη έκθεση «200 Trunks 200 Visionaries exhibition» με ευφάνταστα μπαούλα που δημιούργησαν 200 οραματιστές. Καλούν άπαντες σε ένα ευρηματικό ταξίδι πίσω στον χρόνο έχοντας φαντασιωθεί «αλλιώς» τις αποσκευές από τις οποίες ξεκίνησαν όλα… Μιλάμε για απίθανες εγκαταστάσεις με μοναδικά χρώματα, ιδέες, υλικά. 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως 31 Δεκεμβρίου αλλά προηγήθηκαν παρουσιάσεις στο Asnières, στο σπίτι της οικογένειας Louis Vuitton, στη Σιγκαπούρη και το Λος Αντζελες. Το project «Louis 200» προσκάλεσε πλήθος ταλαντούχων προσώπων της διεθνούς σκηνής των τεχνών και του πολιτισμού, των επιστημών, του αθλητισμού, της μόδας, της αρχιτεκτονικής, των παγκόσμιων κοινωνικών ζητημάτων κ.α με σκοπό να εξατομικεύσουν έναν μεταφορικό κενό καμβά που έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το αρχικό μπαούλο που σχεδίασε ο Louis τη δεκαετία του 1850. Ανάμεσά τους ταλέντα όπως οι Willo Perron, Francesca Sorrenti, Refik Anadol και Francky Zapata που δείχνουν δουλειά τους  αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη.

Στην είσοδο τους επισκέπτες υποδέχεται ένας γιγαντιαίος Monsieur Louis από στοιβαγμένα ψηφιακά μπαούλα, και μετά οδηγούνται σκοτεινό διάδρομο με φως, προς την αίθουσα ενημέρωσης όπου ένα «μαγικό κουτί» περιγράφει τι θα δουν. Προχωρώντας στην επόμενη αίθουσα συναντάς τον μεταλλικό κορμό του καλλιτεχνικού διευθυντή Willo Perro, και μετά δια χειρός Francesca Sorrenti ολόκληρο δωμάτιο από κολάζ με αμέτρητες ιστορικές, πολιτιστικές και προσωπικές αναφορές. 

Επίσης προβάλλονται συνεντεύξεις με τους δημιουργούς - οραματιστές των μπαούλων, ενώ η επισκέψιμη αποθήκη είναι γεμάτη με κλιμακωτά ξύλινα κιβώτια που αποτελούν το σκηνικό για μια λεγεώνα συνεργατικών μπαούλων. Εδώ, το ευφάνταστο πνεύμα της συνεργατικής έκθεσης ζωντανεύει, με αρκετές αριστουργηματικές ιδέες, όπως ο χρωματιστός κορμός του Studio Proba, η ερμηνεία The Beauty of Edible Things (2021) της Carolien Niebling και το Gradual Pattern take του Cao Yuxi.

Υπάρχουν δωμάτια για το Γάλλο πιλότο και εφευρέτη, Franky Zapata και τα έγχρωμα μπαλόνια από την Brooklyn Balloon Company του Robert Moy. Ο τρίτος όροφος φιλοξενεί τη δεύτερη κύρια αίθουσα, που ονομάστηκε «ονειρικό τοπίο», όπου παρουσιάζονται οι τελικοί κορμοί των Visionaries ανάμεσα σε έντονα χρωματιστά σκηνικά. Υπό τους ήχους ενός ηχητικού speakeasy σε ένα λειτουργικό jukebox 200 τραγουδιών από τον Βρετανό DJ Benji B – το κοινό κάνει μια τελευταία βόλτα στον υπόγειο όροφο, ή στο «The Residency», όπου οι εσωτερικές ομάδες της Louis Vuitton έχουν μεταφερθεί για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τις βιτρίνες της έκθεσης. Πάρτε μια γεύση από τις εντυπωσιακές εικόνες.

 

*Tέλος λειτουργεί η σάλα Freds x Louis σε συνδυασμό με την έκθεση, αναβιώνοντας το εμβληματικό εστιατόριο Freds του Barney's για περιορισμένο χρονικό διάστημα. To λέμε μήπως βρεθείτε  στο Μανχάταν και πεινάτε. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View