Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εξαιρετικές οι Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιάλι το κρυφό"

Πάτρα: Εξαιρετικές οι Στυλιστικές Παραλλ...

Το έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων την Τρίτη 18/10 το βράδυ

Εξαιρετικές Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στο γνώριμο και αγαπημένο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιάλι το κρυφό", έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο, παρακολούθησαν οι θεατές το βράδυ της Τρίτης 18/10 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας. Το κοινό, γοητευμένο από την σημαντική αυτή μουσική εκδήλωση, απόλαυσε την μαγική συνομιλία του Μίκη Θεοδωράκη με τον κλασικό συνθέτη και σολίστα του πιάνου Χρίστο Παπαγεωργίου.

Οι “Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στη γνωστή μελωδία  του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιαλι το κρυφό", ήταν παραλλαγμένη σε πληθώρα μουσικών στυλ από τον Κουπερέν μέχρι τον Κήθ Τζάρετ…μεταμορφώνοντας το διάσημο τραγούδι σε υφολογικά διαφορετικούς κόσμους, ….που άλλαζαν ανάλογα, πάντα με επιτυχία. Η άρτια πιανιστική τεχνική και η πλούσια-επινοητική φαντασία του Παπαγεωργίου, κέρδισαν το κοινό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος, ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Πέτρος Βάης, ο πιανίστας Τάσος Πάπας, κ.α.

Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την πρώτη παράσταση μελοδράματος στον Απόλλωνα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει με 2 ακόμη παραγωγές που εντάσσονται στον κύκλο παραστάσεων με τίτλο Ποίηση και Μουσική.

Πρόκειται για τον κύκλο τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού, Δέκα εικόνες και ένα κορίτσι. Ερμηνεύει η  Άρτεμις Μπόγρη και στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Δημήτρης Γιάκας. Διαβάζει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 21:00

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση. Σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στις 21:00.

Πληροφορίες-Κρατήσεις, Τηλ. ταμείου: 2610273613: www.dipethepatras.gr

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture