Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Την Τρίτη 18/10 το έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο εμπνευσμένο από μελωδία του Μίκη Θεοδωράκη

Πάτρα: Την Τρίτη 18/10 το έργο του Χρίστ...

Στις 21:00 στο πλαίσιο της νέας ενότητας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ποίηση και Μουσική» - Ξεκίνησαν οι πρόβες για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ, "Προδοσία" και "Μότσαρτ"

Ένα διαφορετικό μουσικό έργο που ο αξέχαστος, οικουμενικός συνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει ως ένα «Αριστούργημα που θα μείνει στην ιστορία», θα παρουσιαστεί για μία και μόνο βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στις 21:00 στο πλαίσιο της νέας ενότητας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ποίηση και Μουσική».

Ο λόγος για τις “Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω σε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη’’ (2009) που είναι ένα έργο του μουσικού δημιουργού Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο με αφετηρία την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιάλι το κρυφό", παραλλαγμένη σε πληθώρα μουσικών στυλ από τον Κουπερέν μέχρι τον Κήθ Τζάρετ, αλλά και ακόμη παραπέρα με τη βοήθεια του Τμήματος Μουσικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιονίου  Πανεπιστημίου (καθηγητές Θ. Λώτης & Α. Μνιέστρης).

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων – τηλ.: 2610273613 και στο www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 12 ευρώ και ισχύει και η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ( φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ κλπ 5 ευρώ).

Διάρκεια 1ώρα και 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι συνθέτης, πιανίστας, εκπαιδευτικός και παραγωγός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη», «ΟΜΜΑ στις Τέχνες», «Σταθμός Μέγαρο».

Έχει εμφανιστεί στις αίθουσες Εϊβερυ Φίσερ, Κάρνεγκυ, Φιλαρμονική Βερολίνου, Μπάρμπικαν, Κιόι και Κοντάϊρα Τόκιο, Ρουντολφίνουμ, Παλάτια του Κένσινγκτον και Σαιν Τζέιμς κ.α.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες όπως, Φιλαρμόνια, Φιλαρμονική Οδησσού και Σ.Ο. του Καπιτωλίου της Τουλούζης, του Μονάχου, της Μάλαγας, της Ιταλικής Ρωμανίας Α Τοσκανίνι, την K.O.A., K.O.Θ., Ε.Σ.Ο.- Ε.Ρ.Τ., Κρατικές Ορχήστρες Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης Μπούρσας κ.α.

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας με το 1ο βραβείο σύνθεσης «2 Αυγούστου 1999», βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Μουσικής, διάκριση ASCAP 2013 και βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς ΕΡΑ3. Διετέλεσε Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος καθώς και Ειδικός Πολιτιστικός Σύμβουλος της ΕΡΤ.

*Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα οι πρόβες για τη νέα κεντρική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είναι το έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ και όπως πληροφορηθήκαμε, θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Η «Προδοσία» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά και τα πιστεύω τους.

Την «Προδοσία» σκηνοθετεί ο Γιώργος Ζαμπουλάκης σε μετάφραση του έργου από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη.

Πρωταγωνιστούν: η Ελληνο-βελγίδα βραβευμένη ηθοποιός Aurora Marion, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Βαβαδάκης και ο ηθοποιός Παναγιώτης Γαβρέλας.

Ωστόσο χρονικά θα προηγηθεί στον «Απόλλωνα» η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Μότσαρτ» σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Kαλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου.

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό μπαλέτο με ηθοποιούς, χορευτές, ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια και, κυρίως, με τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του ιδιοφυή συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά και με στιγμιότυπα από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου μουσουργού, έργα του οποίου αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου κάθε μεγάλης ορχήστρας. Είναι η πρόταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για όλη την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και μία εορταστική  παραγωγή για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην παράσταση θα χορεύουν οι:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΑΝΩ ΑΝΔΡΩΝΗ

ΑΝΝΑΘΑΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΙΚΙΝΑ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ

ΕRRIK NOUR

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ.

Και για την παράσταση «Μότσαρτ» έχουν αρχίσει οι πρόβες στην Πάτρα με την επίσημη έναρξη του έργου να προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr για τις 12 Νοεμβρίου 2022. Μάλιστα η έναρξη της παράστασης θα συνδυαστεί και με γκαλά για τα 150 χρόνια του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων, με μουσικά σχήματα που θα καλωσορίζουν τη μέρα αυτή τους θεατές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture