Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Γκαλά όπερας με τη Λυρική Σκηνή για τα 150 χρόνια του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων

Πάτρα: Γκαλά όπερας με τη Λυρική Σκηνή γ...
Μαρτάτος Tάκης

Θα πραγματοποιηθεί στις 10/10 - Ετοιμάζονται κι άλλες εκδηλώσεις ενώ με το νέο έτος θα παρουσιαστεί η παράσταση όπερας "Χορός Μεταμφιεσμένων" με σημαντικούς λυρικούς καλλιτέχνες

Δυναμική αναμένεται η νέα περίοδος 2022 -2023 στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το πρόγραμμα του οποίου εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου που έγινε την Τετάρτη 28/9/2022 το μεσημέρι.

Κατ’ αρχάς θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η επέτειος της συμπλήρωσης 150 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», αυτού του λαμπρού κομψοτεχνήματος του Τσίλερ και μάλιστα η πρώτη, κεντρική εκδήλωση θα είναι ένα Γκαλά όπερας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 10 Οκτωβρίου 2022. Ακόμα όπως πληροφορηθήκαμε, αναμένεται με το νέο έτος 2023 ν’ ανέβει με πλειάδα λυρικών καλλιτεχνών η παράσταση όπερας «Χορός μεταμφιεσμένων - Un ballo in maschera» του Βέρντι που ήταν & η πρώτη παράσταση που είχε παιχθεί το μακρινό 1872 στον «Απόλλωνα».

Από κει και πέρα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βάζει μπρος τις μηχανές του ετοιμάζοντας την καινούρια, κεντρική θεατρική του παραγωγή με πρεμιέρα στις αρχές Δεκεμβρίου που θα είναι το εξαιρετικό έργο του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη που είναι και καθηγητής της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ, με τρεις σημαντικούς ηθοποιούς της νέας γενιάς που οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕ δεν θέλησαν να αποκαλύψουν για την ώρα, ωστόσο ένα από τα ονόματα έπαιζε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ1 «Ζακέτα να πάρεις».

Της «Προδοσίας» πάντως θα προηγηθεί η νέα παιδική, μουσικοχορευτική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τίτλο «Μότσαρτ» που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος που προγραμματίζεται να ξεκινήσει γύρω στις 7 Νοεμβρίου 2022. Θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία που αναμένεται να έχουν μεγάλη απήχηση και προσέλευση μιας και λόγω της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα αυτό δεν ήταν εφικτό.

Υπάρχει ακόμα κι άλλη είδηση όσον αφορά στο νέο προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η θέσπιση ενός νέου κύκλου με τίτλο «Μουσική και Ποίηση» που θα περιλαμβάνει αναλόγια, παραστάσεις, κ.α.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκινά λοιπόν δυναμικά ενώ μέλημα του όπως μάθαμε, είναι & η πολιτική των χαμηλών, προσιτών εισιτηρίων όπως για παράδειγμα το εισιτήριο των μόλις 5 ευρώ για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, νέους, φοιτητές, κ.α. ενώ θα ισχύσει και η ατέλεια (μηδενικό εισιτήριο) για ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, καθηγητές δωρεάν μαθημάτων στο Δήμο, κ.α.

Το πρόγραμμα με τα έργα, ηθοποιούς και άλλες λεπτομέρειες θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί σύντομα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture