Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Το νεοκλασικό σπίτι της Ελλης Λαμπέτη στο Κολωνάκι έγινε ξενοδοχείο «Αthens Flair»

Το νεοκλασικό σπίτι της Ελλης Λαμπέτη στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δείτε πως αξιοποιήθηκαν οι χώροι του διατηρητέου κτιρίου που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ιστορικό, νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, όπου έζησε η θρυλική θεατρίνα Έλλη Λαμπέτη, Δελφών και Διδότου στο Κολωνάκι, μεταμορφώθηκε σε ένα καινούριο boutique ξενοδοχείο έξι πολυτελών δωματίων αντιπροσωπεύοντας τη ρομαντική πλευρά του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μεγαλοαστικό σπίτι που πια ονομάζεται Athens Flair και υπό την διοίκηση της εταιρείας Hotelising, αποπνέει την αλλοτινή κομψότητα της πρωτεύουσας ενώνοντας παλιά και νέα αισθητικά στοιχεία.

Η κατασκευή του αρχικού κτιρίου χρονολογείται από το 1880-1889 και σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Edvard Freiherr von Hansen. Το 1906 ανακατασκευάστηκε και μετά έγινε η ιδιωτική κατοικία της διάσημης Ελληνίδας ηθοποιού Ελλης Λαμπέτη  η οποία μετακόμισε εκεί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τη δεκαετία του 1940. Προς τιμή της έχει τοποθετεί η προτομή της μπροστά του.

Το 1985 το εμβληματικό κτίριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στην αρχιτεκτονική του αξία και την περίοπτη θέση του. Αποτελείο χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της νεοκλασικής εποχής και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο βάσει του Ν. 1469/50 που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας. Στη νεοκλασική μορφή του κτιρίου, είναι εμφανής η επιρροή από το δωρικό ρυθμό, που ήταν το πρώτο στυλ της κλασικής αρχιτεκτονικής στην Αρχαία Ελλάδα.

Δείτε πως εκσυγχρονίστηκαν οι χώροι του τώρα, είναι στο σημείο μεταξύ Γαλλικού Ινστιτούτου και Ιπποκράτους, πάνω από τη Νομική Σχολή της Σόλωνος. Διαθέτει πανοραμική θέα, ατμόσφαιρα μυθιστόρημα και εξαιρετικό ελληνικό πρωινό. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View