Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Γεμάτο κορυφαίους Ελληνες εικαστικούς: Πώς είναι μέσα το ολοκαίνουριο Athens Capital Hotel στο Σύνταγμα;

Γεμάτο κορυφαίους Ελληνες εικαστικούς: Π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δεσπόζει μια θεαματική εγκατάσταση γλυπτικής του καταξιωμένου Γεώργιου Λάππα διατρέχοντας τους ορόφους

Στο εμβληματικό σημείο του θρυλικού King’s Palace του 1959, στέκι της διεθνούς και αθηναικής ελίτ για δεκαετίες, «γεννήθηκε» το Athens Capital Hotel στο Σύνταγμα. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου αλλά και στην αστική αρχιτεκτονική της καρδιάς της ελληνικής πρωτεύουσας, το γραφείο MTArchitectes- Massouridis Theodoraki Architects «πάντρεψε» το χθες με το σήμερα εμμένοντας σε διαχρονικές γραμμές, ενώ την εσωτερική διαμόρφωση υπέγραψε η MKVDesign με έμπνευση τον ελληνικό πολιτισμό και τη φύση. Όλα τα media υποδέχθηκαν τη νέα άφιξη στη φιλοξενία ως το «στολίδι του Συντάγματος».

 

 

Η τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη καθώς και της MGallery Hotel Collection οπότε  το Athens Capital Hotel-MGallery δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλος πρωταγωνιστής το «Mappemonde- Χάρτης του Κόσμου», ένα εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η θεαματική εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery.

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης. Όπως κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection διαθέτει το δικό του Iconic αντικείμενο, και εδώ κυριαρχεί το Ακροκέραμο,  σήμα κατατεθέν της Νεοκλασικής Αθήνας.

Πιστό στην αφοσίωση της MGallery Hotel Collection για εξαιρετικές γεύσεις και με επικεφαλής τον έμπειρο και καταξιωμένο chef Δημήτρη Μπούτσαλη, το Athens Capital Hotel-MGallery προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Το Mappemonde Bar & Lounge βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel - MGallery, ατενίζοντας τη ζωή της πόλης από ψηλά, καθώς προσφέρει μια θέα 360◦ με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας. 

*Το Athens Capital Hotel-MGallery είναι το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα και άνοιξε τις πόρτες του το Σεπτέμβριο του 2020. Ως μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ενταγμένο στο δίκτυο της Accor,

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View