Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία την Παρασκευή για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο ναό Παντανάσσης

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία την Παρασκευή για τ...

Την Τετάρτη 28/9 στις 19.30 μπροστά από την Παντάνασσα η εκδήλωση "Μελωδικό Ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες"

Στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών θα τελεστεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.30, ιερά αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας που είναι στις 24/9 μιας και στον ιερό ναό φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Μυρτιδιώτισσας που χρονολογείται εδώ και εκατό χρόνια.

Στην ιερά αγρυπνία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης από τον ιερό ναό Αναλήψεως Ψαροφαίου.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, βρέθηκε στα Κύθηρα τον 14ο αιώνα και έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα καθώς όπως γράφει η Wikipedia, την εικόνα βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία που ήταν γεμάτη από μυρτιές. Η εικόνα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων στα Κύθηρα και το όμορφο νησί στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου πανηγυρίζει με λαμπρότητα τη μέρα αυτή.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εμφανίστηκε η Παναγία σ’ έναν βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος, πλημμυρισμένος από δέος, προσευχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα να βρίσκεται στα κλαδιά μιας μυρτιάς και κλαίγοντας από χαρά και συγκίνηση έφερε την εικόνα σπίτι του και ανήγγειλε σε όλους, συγγενείς και φίλους το νέο και την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

*Να προσθέσουμε πως ο περικαλλής ιερός ναός της Παντάνασσας ετοιμάζει για την ερχόμενη Τετάρτη 28/9/2022 στις 19.30 μία ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «Μελωδικό Ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες». Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, θα στηθεί πατάρι μπροστά από το ναό, στο δρόμο της Αλ. Υψηλάντου που θα κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης για την εκδήλωση όπου και θα λάβουν χώρα τα χορευτικά από τον Λαογραφικό όμιλο Πατρών. Θα υπάρχουν επίσης ψαλτικά μέρη και τραγούδια της Μικράς Ασίας ενώ την εκδήλωση που ετοιμάζεται με πολύ μεράκι εδώ και πάνω από ένα μήνα θα σφραγίσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με ομιλία του. Ο ιερός ναός Παντανάσσης θα φωτιστεί ειδικά για την εκδήλωση ενώ ο κόσμος θα καθίσει σε καρέκλες πάνω στην πλατειούλα της Παντάνασσας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις