Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Χρύσανθος μίλησε για τον Τίμιο Σταυρό την Κυριακή στην Παντάνασσα

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Χρύσανθος μίλησε για ...

Ο ιερός ναός Παντανάσσης που πανηγύρισε το Γενέσιο της Θεοτόκου ετοιμάζει για τις 28/9 εκδήλωση για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής

Την περασμένη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών. 

Ο κ. Χρύσανθος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού υπό της Αγίας Ελένης καθώς και στον τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε η εορτή της Υψώσεως την 14 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να φέρουν πάντοτε επί της καρδίας και του στήθους τους, τον Τίμιο Σταυρό, ως μαρτυρία και όπλον κατά του διαβόλου. Ο Τίμιος Σταυρός που είναι το σύμβολο της αγάπης, της θυσίας, της προσφοράς και της διακονίας να μας υπενθυμίζει πάντοτε τη σταύρωση των παθών μας και του κακού εαυτού μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τον Σταυρό τον διαδέχεται πάντοτε η Ανάσταση.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλος ευχήθηκε οι χριστιανοί να βιώνουν στη ζωή τους τη χαρά που ένοιωσε η Αγία Ελένη μέσα στην καρδιά της κατά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη 14/9/2022 το πρωί θα τελεστεί η Θεία λειτουργία όπου όλοι θα σπεύσουν να ασπαστούν τον Σταυρό και να πάρουν λίγο μυρωδάτο βασιλικό όπως επιτάσσει η παράδοση και το απόγευμα στις 18.30 θα ψαλούν οι χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό στον ιερό ναό Παντανάσσης και στη συνέχεια θα γίνει λιτανευτικά η μεταφορά της εικόνας της Χρυσοπαντάνασσας και πάλι στο θρόνο της από την είσοδο του ναού όπου βρίσκεται. Ο ιστορικός και περικαλλής ναός της Παντάνασσας γιόρτασε να θυμίσουμε, μεγαλοπρεπώς και με κατάνυξη το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 7, 8 και 9/9 και πλήθος πιστών πέρασαν και προσκύνησαν τη Χάρη της Παναγίας και άναψαν το κερί τους. Η εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας θεωρείται θαυματουργή και πολλοί προστρέχουν και την προσκυνούν ζητώντας τη βοήθεια της.

Να προσθέσουμε τέλος πως η Παντάνασσα ετοιμάζει σε περίπου δύο εβδομάδες στις 28/9 το βράδυ μπροστά ακριβώς από το ναό, εκδήλωση για την Μικρά Ασία και την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή όπου θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ψαλμωδίες και χορευτικά.

Το κοινό θα καθίσει επί της πλατειούλας της Παντάνασσας με τα δρώμενα να εκτυλίσσονται στις σκάλες εξωτερικά του ναού και στο δρόμο της Αλ. Υψηλάντου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στη φωτ. διακρίνονται ο Επίσκοπος κ. Χρύ...

Στη φωτ. διακρίνονται ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος και οι ιερείς της Παντάνασσας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο π. Αλέξανδρος Λαθούρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις