Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος συλλειτούργησε και μίλησε στον πανηγυρικό εσπερινό στην Παντάνασσα

Πάτρα: Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος συλλειτούργη...

Πολύς ο κόσμος που έχει περάσει από τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή ναό που γιορτάζει το Γενέσιο της Θεοτόκου

Τρεις τελικά ήσαν οι αρχιερείς που συλλειτούργησαν στον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022. Μαζί με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, παρέστη και μάλιστα ήταν αυτός που κήρυξε και το θείο λόγο πριν το πέρας του εσπερινού, ο εκ Πατρών, Επίσκοπος Ευκαρπίας π. Ιερόθεος Ζαχαρής που διακονεί ως Ηγούμενος της Ιεράς και Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος από άμβωνος ευχαρίστησε τον κ. Ιερόθεο για την παρουσία του στην ιερά πανήγυρη του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς ναού της Παντάνασσας και θύμισε ότι ο κ. Ιερόθεος για χρόνια είχε υπηρετήσει ως ιερέας και κατόπιν αρχιμανδρίτης στην πολυπληθή ενορία της Αγίας Τριάδας Πατρών.

Ο κ. Ιερόθεος που μάλιστα στο τέλος του εσπερινού, πολλοί Πατρινοί έσπευσαν να του φιλήσουν το χέρι και να τον χαιρετίσουν εγκάρδια και αυτός ανταπόδωσε με θέρμη τους χαιρετισμούς, στο λόγο του μίλησε κυρίως θεολογικά αναφερόμενος στην παγκόσμια χαρά που έφερε το γεγονός της γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς έλυσε την κατάρα, έφερε ευλογία, χαρά και την Ανάσταση καταργώντας το θάνατο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που έμειναν και στην ιερά αγρυπνία το βράδυ της Τετάρτης 7/9 όπου προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Το πρωί της Πέμπτης 8/9 στη Θεία λειτουργία συλλειτούργησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα προεξάρχει και στον εσπερινό στις 18.30. Επίσης συμμετείχαν και ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου και ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και στην Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παντάνασσας που είναι αφιερωμένο στους Ιωακείμ και Άννα, τους γονείς της Παναγίας, το πρωί της Παρασκευής 9/9.

Να προσθέσουμε πως ο κ.κ. Χρυσόστομος ανήγγειλε πως η επέτειος της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα θα τιμηθεί φέτος πανηγυρικά στις 24 και 25/9 (μάλιστα θα γίνει τόσο η λιτανεία την Κυριακή όσο και η δια θαλάσσης μεταφορά της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα). Ακόμα αναφέρθηκε στη Θεία λειτουργία στις 18/9 που θα τελεστεί στο ναό της Αγίας Φωτεινής στα Προσφυγικά της Πάτρας, που ήταν η αγία προστάτιδα της παλιάς Σμύρνης στα παράλια της Μικράς Ασίας καθώς και στη φιλανθρωπική συναυλία στις 19/9 με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα που διοργανώνεται από την Μητρόπολη Πατρών για να τιμηθούν οι Μικρασιάτες ήρωες και πρόσφυγες.

Τέλος ο κ.κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο του ιερού ναού Παντανάσσης, πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για την άψογη οργάνωση του όλου εορτασμού, καθώς και τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και όλους όσους συνέβαλαν στην φετινή λαμπρά θρησκευτική πανήγυρη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις