Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Οι πατρινοί του Λονδίνου Zαφείρης Κοτοπούλης- Νίκος Μπατάλης μιλούν για τις πρωτόγνωρες εικόνες εκεί

Οι πατρινοί του Λονδίνου Zαφείρης Κοτοπο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι ιερές «ουρές» των βρετανών, η αστυνόμευση και ο απίστευτος όγκος κόσμου στους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες από το λαικό προσκύνημα στη νεκρή βασίλισσα Ελισάβετ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τη Daily Mail σήμερα Πέμπτη στις 10.30 το πρωί ήταν στην «ουρά» μήκους 3,2 μιλίων πάνω από 400.000 κόσμος που έφθανε ως την περίφημη Tower Bridge. Κόσμος κάθε ηλικίας, φυλής και κοινωνικής τάξης περίμενε αποβραδίς ώστε κάποια στιγμή να φθάσει στο αβαείο. Κρατάνε αναμνηστικά κουκλάκια, κεριά, λουλούδια και βέβαια σάκους με τα απαραίτητα λόγω της αναμονής και τα κινητά τους για να καταγράψουν τις ιστορικές στιγμές στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου και εργαζόμενος σε εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων, ο Ζαφείρης Κοτοπούλης, γνωστό όνομα της αλλοτινής νυχτερινής Πάτρας μας είπε σχετικά: « Η ουρά στο Λονδίνο είναι 2.5 μίλια τώρα Τετάρτη βράδυ  και προβλέπεται να φτάσει τα δέκα το Σαββατοκύριακο. Όλοι φορούν βραχιολάκια αριθμημένα και έχουν προβλέψει τα πάντα για πιθανόν ξένους  που μπορεί να προσπαθήσουν να μπουν η να πηδήσουν την σειρά . Η ουρά είναι ιερή στην Αγγλία αποτέλεσμα της μεταπολεμική φτώχειας και των τεραστίων αλλοτινών ουρών, για σχεδόν μια δεκαετία (για κουπόνια γάλα, αυγό, ψωμί, μπέικον). Γίνεται τύπου αεροδρομίου σωματική έρευνα, δηλαδή εφαρμόζεται ό,τι επιτρέπεται στα αεροπλάνα, ενώ τα τηλέφωνα παραμένουν κλειστά φθάνοντας».

 Ο επίσης πατρινός Νίκος Μπατάλης, νυν μάνατζερ του ονομαστού ελληνικού εστιατορίου The Life Goddess στην κεντρική περιοχή Fitzrovia αποφάσισε να αποφύγει την πολύωρη αναμονή αλλά όπως μας λέει «Πήγα στην ημέρα της ανακοίνωσης του νέου Βασιλιά στο Μπάκινχαμ και ήταν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος  εκεί. Hμουν μέσα σε έναν ατέλειωτο συνωστισμό που χαιρετούσε και φώναζε με το που έφθασε το αυτοκίνητο με τον Κάρολο». Μας έστειλε και την αντίστοιχη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View