Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Νίκος Μπατάλης: Από την Αρόη στο «The Life Goddess» του Λονδίνου

Νίκος Μπατάλης: Από την Αρόη στο «The Li...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Συναντήσαμε τον έμφυτα φιλόξενο πατρινό manager της πρωτοποριακής επιχείρησης ελληνικών deli

Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα του έντονου πατριωτικού αισθήματος «στα ξένα», χαρήκαμε πολύ με την πρόσκληση του συμπολίτη μας Νίκου Μπατάλη στο ελληνικό all day deli restaurant «The Life Goddess» στην καρδιά του Λονδίνου.  Περπατώντας στις stylish γειτονιές Soho και Fitzrovia ανακαλύψαμε φθάνοντας ένα πολύ χαριτωμένο, «μινιόν» στέκι με  ιδιαίτερο σκεπτικό αλλά και έναν πολύ δραστήριο συμπατριώτη μας. Εδώ κόσμος από κάθε γωνιά του πλανήτη γεύεται ελληνικές γεύσεις με σύγχρονο άγγιγμα στην μαγειρική και την παρουσίαση. Οι πρώτες ύλες εκλεκτές και πατροπαράδοτα ελληνικότατες! Brunch, γεύμα δείπνο, καφές αλλά και take away ή shopping πολλών λιχουδιών για το σπίτι! Παρακολουθώντας καθημερινά το thebest.gr, ο «δικός μας» manager, μας υποδέχθηκε εκεί με το πλέον φιλόξενο πνεύμα οπότε σας συστήνουμε βέβαια να πάτε κι εσείς εάν ταξιδέψετε στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Διαβάστε τι μας είπε:

 

Μίλησέ μας για σένα, τη σχέση σου με την Πάτρα και την επαγγελματική σου πορεία.

 Γεννήθηκα στην Πάτρα το 1990, είμαι τέταρτη γενιά Πατρινός καθώς οι παππούδες μου κατάγονται από την ορεινή Αχαία και την ορεινή Αρκαδία. Η γειτονιά μου είναι η Αρόη και δεν θα την άλλαζα για καμία άλλη ίσως! Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα τότε εκπαιδευτήρια Ελληνική Αναγέννηση στην Πάτρα ενώ φοίτησα και τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο. Στην συνέχεια σπούδασα δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία στο παράρτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά. Η σχέση μου με την εστίαση είναι οικογενειακή μιας και μεγάλωσα ουσιαστικά στα καταστήματα εστίασης που διατηρούσε η οικογένεια μου στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ( Stagio Club στην Κάτω Αχαία , Stagio beach bar restaurant στα Καμίνια Πατρών και Donuts king)

Τα πρώτα μου βήματα στην εστίαση θυμάμαι τα έκανα μαθητής δουλεύοντας τα καλοκαίρια στο «Μεταξύ μας» στην Τριών Ναυάρχων που διατηρούσε τότε η νονά μου Σοφία Αγγελοπούλου και αργότερα στην Αυλή pizza bar στην Εγλυκάδα του καλού φίλου Γιάννη Καλογήρου. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμουν στην οικογενειακή μας βιοτεχνία «Διαμαντόπουλος Στολές» και  συμμετείχα πολύ ενεργά στο Πατρινό Καρναβάλι μέχρι που έφυγα από την Πάτρα για το Λονδίνο με σκοπό να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού. Στο Λονδίνο εργάζομαι  από το 2018 στο φιλόξενο The Life Goddess, μια ελληνική πρωτοπόρα εταιρία που πρεσβεύει την ελληνική γαστρονομία και η οποία έφερε για πρώτη φορά ελληνικά deli προϊόντα στην καρδιά του Λονδίνου, επιπλέον διατηρεί και καταστήματα όπου κάποιος μπορεί να γευθεί αυθεντική ποιοτική ελληνική κουζίνα, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια μοναδική συλλογή επιλεγμένων ελληνικών κρασιών

 

 

Ποια είναι η δική σας «αποστολή» ως manager στο The Life Goddess;

 Η φιλοσοφία των καταστημάτων εστίασης στο Λονδίνο έχουν αρκετές ομοιότητες με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα αλλά και πολλές διαφορές, κυρίως στον οργανωτικό τομέα αλλά και στην λειτουργία τους. Ένα από αυτά είναι το management. Υπάρχουν διαβαθμίσεις και διαφορετικά τμήματα management εντός των καταστημάτων τα οποία είναι σε συνεχή συνεργασία μεταξύ τους ώστε να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων. Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με το μέγεθος και τον αριθμό των υπαλλήλων κάθε καταστήματος.

Η αποστολή ενός manager είναι ουσιαστικά να επιτυγχάνει την καθημερινή ομαλή λειτουργία του καταστήματος. Επικοινωνεί με το προσωπικό, με την ιδιοκτησία αλλά και με τους προμηθευτές. Φροντίζει να μην υπάρχουν ελλείψεις, παρακολουθεί την λειτουργία την επιχείρησης και επεμβαίνει οπότε χρειάζεται, συνήθως στην περίπτωση που κάποιος πελάτης έχεικάποιο παράπονο. Άλλες ενασχολήσεις είναι η αναζήτηση προσωπικού, το πρόγραμμα των εργαζομένων, προωθητικές ενέργειες, τα social media και οι δημόσιες σχέσεις, τα meetings και η εκπαίδευση του προσωπικού , η διαχείριση των κρατήσεων καθώς και οι επισκευές φθορών όταν χρειάζεται. Ανάλογα το μέγεθος μιας επιχείρησης φυσικά, αυτές όλες οι ευθύνες μοιράζονται σε περισσότερα από ένα άτομα.

 

Πώς αποφασίσατε να μετακομίσετε στο Λονδίνο, τι απολαμβάνετε εδώ από πλευράς ζωής και τι σας λείπει από την Πάτρα;

 Η απόφαση μου να μετακομίσω στο Λονδίνο ήταν συγκυριακή! Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που σαν ιδέα με ενθουσίαζε αρχικά . Άλλωστε όταν ξεκίνησα να έρθωτο 2018 δειλά δειλά δεν είχα σκοπό να κάτσω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως μετά από κάποιες δυσκολίες που είχα στην αρχή όλα πήγαν πολύ καλά στην συνέχειακαι σταθεροποιήθηκα επαγγελματικά και κοινωνικά, κάνοντας νέες παρέες εδώ. Από πλευρά ζωής το Λονδίνο σαν μια μητροπολιτική πόλη σου δίνει την δυνατότητα να δεις και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, πολιτισμούς,να δεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής ,να δοκιμάσεις νέες κουζίνες , να επισκεφθείς εκθέσεις και events, αλλά το πιο σημαντικό, να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τις δεξιότητες σου σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον… Δεν είναι τόσο πολύ σημαντικό το ότι σου δίνει περισσότερα χρήματα γιατί είναι μια πολύ ακριβή πόλη αλλά το ότι σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μια εμπειρία ζωής. Είχα την τύχη να συναντήσω εδώ άτομα όπως η Madonna ένα απόγευμα στην Oxford street, ενώ μια άλλη φορά στο διπλανό μου τραπέζι σε ένα lobby έπινε το ποτό της η Kaia Gerber για παράδειγμα! Θέλω να πω με αυτό ότι αυτή η πόλη μεγεθύνει τις πιθανότητες που έχεις σε όλα τα επίπεδα να σου συμβεί κάτι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα, ειδικά στο networking!  Αντίθετα εδώ μαθαίνεις να εκτιμάς τα απλά πράγματα που στην Ελλάδα είναι ίσως δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ο ελληνικός Ήλιος, κάτι που πάντα το άκουγα να το λένε και δεν του έδινα σημασία, αλλά πραγματικά στο Λονδίνο είναι ζητούμενο!  Μου λείπει η Πάτρα και η οικογένεια μου, η ύπαιθρος, η θάλασσα και το καρναβάλι μας!

 

 

Ποιά πιάτα έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος; Τι σας λένε για την Ελλάδα;

Οι Λονδρέζοι αγαπούν πολύ την ελληνική κουζίνα! Μπορείς να την βρεις σχεδόν παντού ενώ τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά προϊόντα είναι όλο και περισσότερα σταsuper markets. Ένα πιάτο που αγαπούν είναι ο μουσακάς ενώ και το αρνάκι κλέφτικο έχει πάρα πολλούς θαυμαστές!

Η χωριάτικη σαλάτα πλέον είναι μια από τις πιο συχνές σαλάτες που μπορείς να συναντήσεις στο Λονδίνο στις μέρες μας , καθώς και το τζατζίκι! Οι Βρετανοί είναι σε μεγάλο βαθμό φιλέλληνες και αγαπούν την Ελλάδα, την ελληνική ιστορία και την ελληνική κουζίνα κατ’επέκταση. Μας συμπαθούν πολύ σαν λαό και μιλάνε με θερμά λόγια για εμάς και τον πολιτισμό μας!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View