Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ημιαυτοβιογραφικό φιλμ «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε πρεμιέρα στο 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο

Το ημιαυτοβιογραφικό φιλμ «The Fabelmans...

Το Σάββατο 10/9/2022 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο του διαφημιστικό τρέιλερ

Είθισται το φημισμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο να περιλαμβάνει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του διαλεχτές ταινίες που στη συνέχεια πρωτοστατούν στα βραβεία και στα Όσκαρ. Η νέα ταινία του «παραμυθά» του Χόλιγουντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τίτλο «The Fabelmans» έκανε πρεμιέρα στο 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο το Σάββατο 10/9/2022 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο της διαφημιστικό τρέιλερ.

Το φιλμ «The Fabelmans» του 75χρονου πλέον αλλά πάντα ακμαίου και ενεργού κινηματογραφικά, Στίβεν Σπίλμπεργκ (Η Λίστα του Σίντλερ, Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν), θεωρείται ήδη μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και όπως διαβάσαμε πρόκειται για μία σχεδόν ημιαυτοβιογραφική δημιουργία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το «The Fabelmans» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο που ξεκίνησε στις 8/9, και απέσπασε μερικές από τις καλύτερες κριτικές, αλλά και ένα θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Σε σενάριο του ίδιου του Σπίλμπεργκ και του βραβευμένου με Πούλιτζερ, θεατρικού συγγραφέα Τόνι Κούσνερ, ο οποίος κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των «Λίνκολν» και «Μόναχο» του Σπίλμπεργκ, η ταινία ακολουθεί τη ζωή του σκηνοθέτη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή του στην Αριζόνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως αναφέρει το flix.gr.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ ως ο 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Σάμι Φέιμπελμαν, η τέσσερις υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς ως η καλλιτεχνική μητέρα του, Μίτζι, ο Πολ Ντέινο, ως ο πετυχημένος, επιστήμονας πατέρας του, Μπαρτ, ο Σεθ Ρόγκεν ως ο Μπένι Λόουι, ο κολλητός φίλος του Μπαρτ και οικογενειακός φίλος των Φέιμπελμαν, καθώς και ο 87χρονος υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου για το «Συνηθισμένοι άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζουντ Χιρς, ο Oakes Fegley και ο Ντέιβιντ Λιντς στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζον Φορντ. Τη μουσική υπογράφει ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Γουίλιαμς.

Η ταινία «The Fabelmans» διάρκειας δυόμιση ωρών θα κάνει πρεμιέρα στις Αμερικανικές αίθουσες στα μέσα Νοεμβρίου και σίγουρα ήδη θεωρείται δυνατό Οσκαρικό χαρτί.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα) στις 24 Νοεμβρίου 2022 σε διανομή από από την ODEON.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως ο Σπίλμπεργκ βρίσκεται στο ζενίθ του» - Clayton Davis, Variety

«…μια από τις πιο πρωτότυπες και ικανοποιητικές ταινίες του εδώ και χρόνια…» - Steve Pond, The Wrap

«Η ανοιχτόκαρδη ταινία του θέλει να γνωρίσεις τους γονείς του που τον σημάδεψαν – και ενέπνευσαν μια από τις πιο συγκινητικές, ώριμες ταινίες του». - Τim Grieson, Screendaily.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture