Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρεις φορές συνεργασία με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρ...

Το αποκάλυψε μιλώντας στο Variety - Τη μία φορά που ήταν για τη "Λίστα του Σίντλερ" αναγκάστηκε να αρνηθεί μιας και ήταν έγκυος

Η Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη της στο Variety πως είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον σπουδαίο Στίβεν Σπίλμπεργκ τρεις φορές, ωστόσο τον απέρριψε.

Πιο συγκεκριμένα η 58χρονη σήμερα Juliette Binoche - Ζιλιέτ Μπινός, σταρ ταινιών όπως «Ο Άγγλος ασθενής» όπου τιμήθηκε και με το όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, «Chocolat» και «Τρία Χρώματα, Η Μπλε Ταινία», έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες στην πολυετή καριέρα της.

Με μερικούς όπως γράφει το flix.gr, η Μπινός νιώθει μια πραγματική εμπιστοσύνη, όπως έχει δηλώσει & η ίδια παλιότερα, γεγονός που της δίνει φτερά, όπως η εκλεκτή σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί με την οποία ξανασυνεργάστηκε και φέτος στην ταινία «Both Sides of the Blade» με συμπρωταγωνιστή τον Vincent Lindon.

Η Μπινός, μιλώντας στο Variety, αποκάλυψε πως είχε την ευκαιρία, τρεις φορές μάλιστα, να δουλέψει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω άλλων υποχρεώσεων. «Η πρώτη φορά ήταν στο “Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” κι αυτό γιατί έκανα τους “Εραστές της Γέφυρα” του Λεός Καράξ. Η δεύτερη φορά ήταν για την “Λίστα του Σίντλερ”, όπου ήμουν έγκυος, και τέλος αυτό με τους δεινόσαυρους [Jurassic Park] όπου είχα ήδη δεσμευτεί στην ταινία “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία” του Κριστόφ Κισλόφσκι. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω το “Jurassic Park” για να δω πως ο Σπίλμπεργκ κάνει τις ταινίες του, αλλά είναι περισσότερο “σκηνοθέτης ανδρών”, όπως ο Σκορσέζε», είπε.

Η Juliette Binoche πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά, θα ήταν ανοιχτή να συνεργαστεί με κάποιον όπως τον Σπίλμπεργκ ή τον Σκορσέζε. «Φυσικά και θα το έκανα! Ακόμα κι αν θεωρώ ότι η προσέγγισή τους στον κινηματογράφο είναι πολύ εμπορική, έχουν μια υπέροχη τεχνική την οποία κατέχουν πλήρως και υπάρχουν αφηγητές. Αλλά στις ταινίες τους λείπουν γυναίκες», είπε.

Η ίδια μάλιστα παλιότερα είχε μιλήσει σχετικά με την έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης στις ταινίες τους. Για τον Μάρτιν Σκορσέζε είχε δηλώσει πως «υπάρχει μια πολύ θηλυκή πλευρά του εαυτού του. Αλλά για μένα, δεν την εξερευνά (στη δουλειά του)».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture