Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

5+1 κορυφαίοι λόγοι για να πας φέτος στη χορωδία Cantelena

5+1 κορυφαίοι λόγοι για να πας φέτος στη...

Yπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια της βραβευμένης μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου- Αραβαντινού

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και σκέφτεσαι ποια δραστηριότητα ταιριάζει στην προσωπικότητα σου να ξεκινήσεις; Τι λες να ανακαλύψεις τη φωνή σου και τη φωνή των άλλων μέσα από τη χορωδιακή τέχνη;

Η χορωδία Cantelena από το 2016 έως σήμερα υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια της βραβευμένης μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, έχει διαμορφώσει ένα σύγχρονο ρεύμα χορωδιακής έκφρασης με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ετησίως, αναπτύσσει παιδικά, νεανικά και ενήλικα τμήματα χορωδιακής τέχνης προσδοκώντας την ανακάλυψη νέων μουσικών διαδρομών ως μέσα έκφρασης και επικοινωνίας.

Ποια είναι όμως τα οφέλη που αποκομίζειςστη χορωδία “Cantelena”;

 

1.     Τραγούδησε και ένωσε τη φωνή σου

«Ναι, αλλά δεν ξέρω αν έχω την κατάλληλη φωνή για να πάω σε μία χορωδία..».

Και αυτό δεν είναι το ζητούμενο θα σου έλεγαν οι μουσικοί στην Cantelena καθώς η χορωδιακή τέχνη, δεν έχει να κάνει με την «τέλεια φωνή» αλλά με την αλυσίδα φωνών που διαμορφώνεται από εργαστήριο, σε εργαστήριο και τη μεταφορά ενέργειας μέσα από τον ενιαίο ήχο των φωνών.

2.     Γίνε μέρος μιας δημιουργικής κοινότητας

Η Cantelena λειτουργεί ως ένας μεταμορφωτικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας όπου στα πρώτα εργαστήρια συναντάς έναν κακοφωνικό όχλο που μέσα στη χρονιά μετατρέπεται σε έναν ενιαίο και μοναδικό ήχο που όλα τα μέρη της χορωδίας συνεργάζονται αρμονικά.

3.     Ευκαιρία να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους!

Ανάμεσα στις εμπειρίες που αποκτάς σε ένα χορωδιακό σύνολο είναι και η ευκαιρία να τραγουδήσεις σε φεστιβάλ και περιοδείες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδυάζοντας την επίσκεψη σε νέα μέρη με τη δικτύωση.

 

4.     Χορωδία – Καθημερινότητα = 1- 0

Τα καθημερινά άγχη ποτέ δεν θα εκλείψουν, όμως η συμμετοχή σου σε μια χορωδία και η πρόοδος από εργαστήρι σε εργαστήρι που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε μια χορωδιακή ομάδαείναι πραγματικά μαγική! Θα αναπτύξεις αισθητικές, μαλακές (soft skills) και ακουστικές δεξιότητες εναρμονίζοντας τη φωνή σουμέσα από τη συνύπαρξη στο χορωδιακό σύνολο.

5.     Μάθε τεχνικές απομνημόνευσης

Έχει αποδειχθεί – βάσει επιστημονικών ερευνών και μελετών – ότι η μουσική και το τραγούδι «οικοδομούν» δυνατούς μαθητές, οξύνουν την μνήμη, βοηθούν στη συγκέντρωση και την αντιμετώπιση του άγχους, συμβάλλουν θετικά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών ακόμα και στην άμβλυνση σωματικών πόνων.

6.     Καλλιέργησε δεξιότητες που θα σου χρειαστούν!

Στην ομαδική χορωδιακή πράξη, πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια έχεις τη δυνατότητα να αναπτύξεις αυτοέλεγχο, πειθαρχία, υπακοή στους κανόνες, και υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Μάθε να διαχειρίζεσαι την ανάληψη κινδύνων και την διαχείριση του άγχους, που είναι αναπόσπαστο εφόδιο για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη σου, μέσω της σωστής προετοιμασίας και συμμετοχής σου σε μικρές αρχικά και αργότερα σε μεγαλύτερες συναυλίες.

 

Πού μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες για τη χορωδία;

Μαιζώνος 159 και Γούναρη, Πάτρα

2610 273668

[email protected]

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture