Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Aνυπομονούν οι λάτρεις του χορού για τη σύγχρονη «Carmen» Νατάλια Οσίποβα στο Ηρώδειο

Aνυπομονούν οι λάτρεις του χορού για τη ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Μια από τις δώδεκα μεγαλύτερες μπαλαρίνες όλων των εποχών» κατά την Telegraph, μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 8 Σεπτεμβρίου

Από τα μεγάλα και διεθνούς λάμψης καλλιτεχνικά ραντεβού του Σεπτεμβρίου η εμφάνιση της πολυβραβευμένης ρωσίδας super star του χορού Νατάλια Οσίποβα στο Ηρώδειο, την άλλη Πέμπτη. Με την παράσταση «Carmen reimagined» που αποθεώθηκε σε Εδιμβούργο και Λονδίνο και στην οποία «μαγνήτισε τα βλέμματα» σύμφωνα με τους Times, θα χορέψει στο Ηρώδειο πλαισιωμένη από μια αφρόκρεμα χορευτών προσεγγίζοντας νεωτεριστικά την εκρηκτική σπανιόλα ηρωίδα. «Το αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου ηλεκτρίζει στη νέα αυτή περίτεχνη προσαρμογή ενός από τα μεγαλύτερα κλασικά έργα» έγραψε ο Guardian.

To διάσημο μπαλέτο εκσυγχρονίζεται με την υπογραφή της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Didy Veldman. Οι ερμηνευτές άλλοτε «φορούν» και άλλοτε όχι τους χαρακτήρες παίζοντας ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα. Η σαγηνευτική Κάρμεν γεννήθηκε ελεύθερη αλλά συνθλίβεται από το πάθος της ερωτικής ζήλειας. Όπως αναφέρει η Veldman: «Θα ήθελα το κοινό να γνωρίσει την πραγματική Natalia Osipova. Να δει την αληθινή δύναμη, τα τρωτά σημεία, το πάθος και τις ανασφάλειές της στη σκηνή. Όταν κοιτάζω τη Natalia, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την Carmen. Θέλω να πω μια ιστορία, αυτήν της ηθοποιού επί σκηνής, αλλά και πίσω από τα φώτα, και να δείξω στο κοινό το θαύμα της μεταμόρφωσης». Εάν αγαπάτε το χορό δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει το όνομα της 36χρονης σήμερα Οσίποβα και αποτελεί ευκαιρία να την απολαύσετε στην Αθήνα όπου κάνει στάση στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. 

Η ονομαστή Οσίποβα έχει ξεχωρίσει με την απίστευτη ενέργεια, τα εκρηκτικά της άλματα και το υποκριτικό της ταμπεραμέντο δημιουργώντας μια δική της «σχολή» τεχνικής. Καθιερώθηκε αρχικά στα Μπολσόι μέσα από εμβληματικούς ρόλους και μετά από σπουδές στην Ακαδημία Χορού της Μόσχας. Εχει χορέψει στο American Ballet Theatre, στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, στη Σκάλα του Μιλάνου συγκεντρώνοντας τα σημαντικότερα βραβεία στο είδος της. Ο βασικός τίτλος που την ακολουθεί όμως είναι αυτός της πρώτης χορεύτριας του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας. Το βρετανικό κοινό του λονδρέζικου Royal Ballet την έχει κυριολεκτικά λατρέψει.  
 

Eισιτήρια:
Κάτω Διάζωμα: VIP: 120€ | Α Ζώνη: 95€ | Β Ζώνη: 75€ | Γ Ζώνη: 60€ | Δ Ζώνη: 50€ || Άνω Διάζωμα: Ε Ζώνη: 40€ | ΣΤ Ζώνη: 35€ | Ζ Ζώνη: 30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 21 0324 1807
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View