Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών φιλοξενεί το γειτονικό Αγρίνιο

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών φιλο...

Τις αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων που μετέχουν στο Φεστιβάλ υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε τους χορευτές από το Μεξικό, τη Χιλή, τη Ρουμανία, τη Βοσνία, τη Σερβία, την Κροατία, την Αλβανία, το Κιργιστάν και το Ιράν προσφέροντας αναμνηστικά δώρα.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έχει γίνει θεσμός για την πόλη. Είμαστε ξεχωριστά χαρούμενοι που μπορούμε να φιλοξενήσουμε ξανά  χορευτές που ταξίδεψαν από μακρινές χώρες για να γνωρίσουν τον τόπο μας. Σας ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να σας απολαύσουμε στην πλατεία Δημοκρατίας αλλά και στις δημοτικές ενότητες», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Τους χορευτές καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή διαμονή στο Αγρίνιο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Στο μεταξύ απόψε 25/8/2022 στις 8.30 μ.μ. ξεκινά η παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και στις 9 μ.μ.  θα γίνει η επίσημη Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ακόμα με τη ζεστή συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε η Ελληνική βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. 

Ο «Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων» άνοιξε την εκδήλωση και ακολούθησαν το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και οι σύλλογοι: «Το Χοροστάσι», «Οι Ρίζες», «Οι Μερακλήδες», Παγκρήτιος, Αγραφιώτες Σαρακατσάνοι, Οι Ρουμελιώτες, «Η Ρούμελη»,  «Ο Ζορμπάς», «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» , «Σύλλογος Ποντίων Δ. Ψαθάς», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Σταυραετοί των Αγράφων», «Τα Μανουσάκια».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε ξανά το Φεστιβάλ  και ευχαριστούμε όλους τους υπέροχους χορευτές που συμμετέχουν και μας παρασύρουν  στο ρυθμό τους. Τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας αποδεικνύονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας και τους ευχαριστούμε για τη μοναδική βραδιά που μας χαρίζουν. Άλλωστε,  το Αγρίνιο έχει αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Θεοφάνης Τσιάμης ενώ στις εκδηλώσεις προσφέρει πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture