Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Την Πέμπτη στο αίθριο του Παμμικρασιατικού προβάλλεται η "Λιάνα"

Πάτρα: Την Πέμπτη στο αίθριο του Παμμικρ...

Ένα βραβευμένο animation ντοκιμαντέρ από την Σουαζιλάνδη - Το ίδιο φιλμ θα προβληθεί και την Κυριακή 31/7 στο Νότιο Πάρκο

Το αίθριο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων στην οδό Φωκαίας 26, πλησίον της πλ. Ελευθερίας,  θα είναι στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, ο προτελευταίος σταθμός του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στη φετινή καλοκαιρινή διαδρομή του σε γειτονιές της Πάτρας, με την προβολή της ταινίας – animation – ντοκιμαντέρ των  Aaron Kopp και Amanda Kopp,  «Λιάνα».

Η ταινία έχει αποσπάσει συνολικά 27 βραβεία. Πρόκειται για ένα παραμύθι κινουμένων σχεδίων που γεννιέται στη φαντασία πέντε ορφανών παιδιών απ’ τη Σουαζιλάνδη, τα οποία  συνεργάζονται για να πουν μια ιστορία επιβίωσης βγαλμένη απ’ τις πιο σκοτεινές τους μνήμες και τα πιο φωτεινά τους όνειρα.

Το ταξίδι της φανταστικής τους πρωταγωνίστριας - ένα κορίτσι απ’ τη Σουαζιλάνδη ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των μικρών δίδυμων αδελφών της - διαπλέκεται με ποιητικές και διεισδυτικές σκηνές ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας μια μοναδική στο είδος της γιορτή συλλογικής αφήγησης.

Η «Λιάνα» στο μεταξύ γέμισε το βράδυ της Τρίτης 26/7, το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη.

Η ταινία την Τρίτη 26 Ιουλίου προβλήθηκε πρώτη φορά  στο χώρο του αιθρίου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και έτυχε θερμής υποδοχής. Οι δεκάδες φίλοι της 7ης τέχνης που βρέθηκαν εκεί, «έδειξαν» γιατί το θερινό «σινεμά» είναι συνώνυμο της απόλαυσης και  ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ζωής.

Η «Λιάνα» θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο.

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture